Blåbär och hallonpaj

Postat av Cassandra den 2008-04-30 21:04:20


Smulpaj (Tar ca 30 minuter)

Ingredienser: 8 portioner
125 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
(0.5-1 msk potatismjöl)

Gör så här:
1. Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa
2. Lägg frukt eller bär i en smord ugnssäker form. Om du använder bär eller frukt med mycket saft i så strö över potatismjöl.
3. Smula över mjölblandningen och grädda i 20 minuter. 200-225 graders ugn.
4. Servera med iskall vaniljsås eller glass









Middag/Recept | 3 kommentarer


Det känns i ryggen

Postat av Cassandra den 2008-04-30 20:53:44


Idag bestämde jag och Christofer att vi skulle gå till centrum och kolla lite på kläder och skor. Jag skulle kolla på en klänning som jag ska ha på mig när Christofer tar studenten. Blev helt förälskad i denna klänning förra veckan när jag var i centrum med mamma, så jag var tvungen att köpa den idag. Om jag inte ska ha den när han tar studenten ska jag ha den i sommar iallafall :) Christofer hittade ett par skor som var hur fina som helst. Men han var inte säker om han ville köpa dom eller inte så han väntar och ska tänka :D Han är smart :P När vi vart i centrum och kollat ett tag, tog vi en prominad. Jag kan säga att jag aldrig haft så ont i ryggen som jag hade efter. Jag var helt slut. Men det var ändå skönt att komma ut och gå lite.

När vi gick på prominad en så bestämde vi oss att vi skulle baka lite, en blåbär och hallonpaj. Så vi gick förbi Sabis och handlade lite bär. Jag och Christofer har sätt hela dagen i centrum, folk som har student mössor på sig, så vi förstog att det kanske var Fredrika som hade haft mösspåtagning. Så vi började tänka vart Denise var, eftersom alla typ var där. Och Denise går nämligen i den skolan. Men henne såg vi inte, så jag och Christofer tänkte skcika sms till henne på skoj och kolla vart hon var. Men när vi gick förbi Olearys såg vi massa människor med studentmössor och när vi sedan gick förbi uteserverigen så är det någon som roppar på mig. De var Denise :) Hon kom fram till oss och vi pratade lite. En gammal målvaktkompis från Farsta kom också fram, var jätte länge sen jag träffade henne. Och det känns som om det var jätte länge sen jag snacka med Denise också. Men det var kul att träffa dom båda. Men efter en pratstund så fortsatte vi hemmåt. Egentligen skulle Christofer med haft mösspåtagning idag men hans lärare skyllde på att det var förmångda som hade "praktik" så dom skulle inte ha något. Skit skola han går på :P

När vi kom hem, var jag så slut så jag tog ett varmt bad. Hur skönt som helst :) Sen bakade vi och nu sitter vi framför tven och kollar lite. Vi väntar på uppdrag granskning och barnmorskorna. Det blev ingen majbrasa för oss. Vi kände att det är skönt att vara hemma och ta det lugnt. Men vi hörs senare eller så hörs vi imorn :) Fortsatt trevlig kväll!


Vardagen | 0 kommentarer


Hjälp oss med förslag

Postat av Cassandra den 2008-04-30 16:04:02


Vi skulle behöva lite hjälp men namnförslag till våran dotter. Vi har våra förslag, men vi vill gärna att ni kommer med förslag till oss, vi har det lite svårt att bestämma oss :P Så kom gärna med förslag :D


Josefin i magen | 11 kommentarer


Onsdag

Postat av Cassandra den 2008-04-30 12:21:55


Vad ska du göra idag då? :)


Vardagen | 1 kommentarer


Spark Spark

Postat av Cassandra den 2008-04-29 21:15:45


Våran lilla bebis sparkar jätte mycket :) Och det var lite heller. Det var hårda sparkar. Christofer kände även sparkarna jätte mycket. Var jätte kul att känna våran lilla bebis sparka igen. Det var ett tag sen hon sparkade såhär mycket :)



Josefin i magen | 6 kommentarer


Längtar blir bara större och större

Postat av Cassandra den 2008-04-29 14:26:39


De känns att det börjar närma sig nu, Cassandras mage blir större. Jag känner att lillan rör sig mer och mer. Vi har sagt det många gånger och vi säger det igen, vi vill ha henne hära nu. Hålla om henne, pussa på henne. Nu är det bara 94 dagar kvar och tiden går så fort så snart är det dax. Jag hoppas tiden går lika fort som den har gjort tills nu. Jag och Cassandra diskuterar hela tiden om hur underbart det skulle vara om hon var hos oss nu. Men det är ungefär 3 månader kvar och vi längtar jätte mycket efter lillan.




Josefin i magen | 1 kommentarer


Magsjuka

Postat av Cassandra den 2008-04-29 06:14:00


Då var det våran tur. Det går magsjuka lite överallt, så vi kan ha blivit smittade eller så är det något vi ätit. Men tror inte det, broccolisoppan kan inte gjort oss magsjuka. Tror vi blivit smittade eller något åt de hållet. Så både jag och Christofer ligger hemma idag, och förmodligen imorn. Man vill inte smitta någon nu när det är 1Maj och så. Men vi hörs säkert senare!


Vardagen | 1 kommentarer


Magen min

Postat av Cassandra den 2008-04-28 20:39:45



image104

Jag har gått 185 fulla dagar av 280 (66%).
Jag är i vecka 27.
Jag har gått 26 fulla veckor och 3 fulla dagar(v26+3).
Jag är i 6:e kalendermånaden.
Jag är i 7:e graviditetsmånaden.
Jag är i trimester två.
Jag har 95 dagar kvar till förlossning.



Fostrets utveckling - Vecka 27
 

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka - vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Din bebis har förmodligen också hicka, men fortsätter att andas in vatten snarare än luft. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.
fetal development at 27 weeks

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.











Josefin i magen | 8 kommentarer


Broccolisoppa

Postat av Cassandra den 2008-04-28 19:22:04


Då har vi ätit middag och är mätta och belåtna. Måste få berömma mig själv. Det blev så imla gott. Plus man blev jätte mätt fort :) Så jag rekomenderar verkligen broccolisoppa. Tänkte överlämna receptet så du kan göra det själv :)



BROCCOLISOPPA
Ingredienser (4port)

500g frysta broccolibuketter
1 gul lök
1/2 msk smör
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl Kelda ostsås

Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt de koka upp. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka ca 5 min. Mixa broccolin och tillsätt såsen. Låt soppan koka upp. Servera med valfritt bröd.


image97
image98



Middag/Recept | 1 kommentarer


Soppa till middag

Postat av Cassandra den 2008-04-28 18:44:29


Vad ska ni äta till middag idag? :) Vi ska iallafall äta broccolisoppa, den står på spisen och kokar lite nu :) Ska bli jätte gott. Både jag och Christofer gillar broccoli så det ska bli lite spännande och det är första gången jag gör egen soppa :P Men vi hörs efter middagen :)


Middag/Recept | 0 kommentarer


Helgen är nästan slut!

Postat av Cassandra den 2008-04-27 21:41:25


Då var det söndagkväll, och helgen är snart slut. Dagen har gått så fort. Våran dag började med att vi gick upp vid halv 11-11 och där efter började dagen med att Christofer åkte hem och skulle byta däck på bilen och jag mötte mamma i centrum. Mamma och jag gick i centrum i ca en timme, och efter de så hämtade Christofer oss så åkte vi till eko.

Men när vi kom hem efter dagens tripp så började vi plocka undan här hemma. Mat blev det också, fläskfilé och potatismos med wook, och lite andra grönsaker. Det blev mycket gott. Blandande fläskfilén med kokat vatten och wooken så det nästan blev en gryta. Gott blev det  :)

Nu sitter jag och Christofer och kollar på sanningens ögonblick och har just ätit lite glass med varma hallon. Finns nästan inget godare än de. Vi ska snart gå och lägga oss, vi tänkte kolla klart på programet och sen sova, båda ska jobba imorn och ska upp runt 5. Så man behöver sova lite annars kommer vi aldrig komma upp.

Har du haft en bra dag? :) Gjort nått kul?
Men vi hörs imorn!!


Vardagen | 2 kommentarer


Vecka 26 + 1

Postat av Cassandra den 2008-04-26 16:20:32


Nu går jag in i vecka 27, tycker det inte var så länge sen jag var i vecka 18 och fick se vårat barn. Tiden bara rinner iväg. Och nu börjar man se mer och mer på min mage att jag har något som växer där inne.

Som det stod om kroppen i vecka 26 så börjar jag få kramper i vaderna när jag sover. Inte skönt alls. Men det är inte farligt heller. Och nu efter vi vart på Huddinge sjukhus så mår jag bättre och jag känner mig inte lika orolig länge och det är skönt. För nu vet vi att jag och vårat barn mår bra. Inget är viktigare för oss än vårat barn. Vi vill att den ska må bra där inne i magen. Och längtan efter henne är stor :)


Jag har gått 183 fulla dagar av 280 
Jag är i vecka 27.
Jag har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Jag är i 6:e kalendermånaden.
Jag är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Jag har 97 dagar kvar till förlossning.



Vecka 27

Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.



Nu rör sig lillan där inne mer och mer. Känns som om hon leker med något. Och idag när vi lyssnade på hög musik i bilen kändes det som om lillan dansade i magen, hon rörde och sparkade hur mycket som helst där inne. Härlig känsla :)


Josefin i magen | 3 kommentarer


Lördag

Postat av Cassandra den 2008-04-26 15:35:55


Dagen började med att vi stressade oss till tvättstugan för att vi trodde att vi skulle tvätta halv 11, men när vi kommer dit ner så ser vi på tavlan, så står det att vi ska tvätta halv 2. Då fick vi gå upp med tvätten igen. Båda trodde vi hade den tidiga tiden, men så var det inte. Så vi åt lite frukost och sen åkte vi och shoppade lite :) Jag behöver lite nya kläder och så, har typ inga kläder jag kan ha längre :P Så det blev ett par byxor och 3 tröjor och en bh. Christofer köpte också en tröja :) Så nu är vi båda glad :P Just nu håller vi på tvättar, vi ska snart dit ner och slänga in allt i torktumlaren. Sen ska vi bara ta det lugnt :) Vad ska du göra idag då? :)




Vardagen | 0 kommentarer


16 månader idag

Postat av Cassandra den 2008-04-25 20:58:32


Idag firar jag och Christofer 16 månader tillsammans och vi ska
bara vara hemma och ta det lugnt och äta hallonpaj som vi just bakat :P 
Men vi kommer blogga mer imorn för nu ska vi bara ta det lugnt och umgås
med varandra :) Ha det så bra så länge :)


image93

Bilden är tagen när vi förlovade oss den 11 augusti 2007 :)



Vardagen | 1 kommentarer


Det var lite synd!

Postat av Cassandra den 2008-04-24 22:10:37


Ja, då var matchen slut.  1-1, det var mycket tråkigt. Men vad ska man göra. AIK kommer igen och vinner i nästa match :) Nu är Christofer iallafall påväg hem. Tänkte att jag skulle vara vaken tills han kommer hem. Han har lovat mig lite massage. Har ont i ryggen så det ska bli jätte skönt :) Sen ska jag sova. Men vi hörs imorn, Sov gott!



Vardagen | 1 kommentarer


Längtan efter dig är stor

Postat av Cassandra den 2008-04-24 21:17:33


Både jag och Christofer längtar tills vårat barn ska komma. Längtar är stor efter henne. Men tiden går så fort och snart har vi henne i vår famn.

Här är bilder från ultraljud jag gjort;

  image94

Ultraljud 1 10+4 och Ultraljud 2 18+6



Josefin i magen | 0 kommentarer


AIK - Djurgården

Postat av Cassandra den 2008-04-24 20:20:20


Idag åt jag middag hemma oss mamma och pappa, ville inte äta hemma själv idag pga Christofer ska på matchen, AIK - Djurgården. Så vid kvart över 4 skjussade Christofer mig till mamma och han åkte sedan vidare och hämtade en kompis som han ska gå på matchen med.

Men nu är jag iallafall hemma igen. Fick kycklingsallad hemma oss mamma. Jätte gott och jätte skönt att slippa göra mat :D Sen satt vi bara och pratade lite och hon fixade lite material till sitt jobb. Just nu sitter jag och smsar med Christofer och får info om matchen. Och just nu leder

AIK med 1-0 mot Djurgården


Efter 2.47 gjorde Daniel Mendes 1-0.
Så håll i det här AIK. Se till att få med er 3 poäng.
Bloggar mer senare :)


Vardagen | 0 kommentarer


Huddinge sjukhus

Postat av Cassandra den 2008-04-24 17:16:57


Idag kom jag till jobbet och fick det jobbigt med kramper i magen igen, så jag lydde ett råd som min barnmorska gav mig att ringa till Huddinge sjukhus, för att kolla om det kan vara något. Så jag ringde och fick en tid hos dom på specilistmödrarvården 2 timmar efter jag ringt. Hon jag pratade med tyckte jag skulle komma in och kolla och se att allt ser bra ut. Så man inte behöver vara orolig. Så jag ringde Christofer så fick han komma och hämta mig på jobbet. Ville inte åka själv.

Men när vi kom dit fick jag börja med att ta urinprov och kolla att allt stämde, sen lyssnade dom på barnets hjärta och det var hur bra som helst, så nu vi vet att lillan mår jätte bra :) Sen fick vi prata med en doktor som var jätte bra. Det var inget fel på mig heller, kan ha fått lite sammandragningar från när jag vart stressad. Men har fått andra arbetsuppgifter så är bättre nu. Men när jag fick ett kramper i morse så belm man orolig iallafall när jag får det vid livmorden, kan kalla det sammandragning. Men det var skönt att höra att det inte är farligt för vårt barn. Så nu är jag lugn och vet att både jag och barnet mår bra :D


Josefin i magen | 0 kommentarer


100 dagar kvar

Postat av Cassandra den 2008-04-23 17:24:17


Nu är det bara 100 dagar kvar till beräknad förlossning.  Tiden går så himla fort.  Idag fick jag även ett samtal av min barnmorska och fick veta att mina prover jag tog i måndags var negaivt och det tycker jag är mycket posetivt. Förmodligen så berodde de att jag hade ont i magen för att jag var stressad. Och jag känner att jag mår bättre nu när jag fått andra arbetsuppgifter, så det är med postetivt. :D Sen kommer jag förmodligen att jobba 75% och inte 100%, men allt är inte klart än. Så det ska bli skönt att man kan ta det lite mer lugnt.

Vi har även sökt ett jobb till Christofer idag, hos en målerifirma och vi hoppas att han kanske kan få ett jobb där. Han har kontakter där han har praktiserat nu under skoltiden, men dom vet inte om de har jobb när han har tagit studenten. Men vi håller tummarna för de. För det bästa är om han har jobb när jag är mammaledig :)


Josefin i magen | 1 kommentarer


Tisdag

Postat av Cassandra den 2008-04-22 20:13:03


Då var det tisdag igen, idag var det en dag som man verkligen inte ville jobba. De var så himla fint väder så man bara ville vara ute och ta en lång promenad eller något åt det hållet. De var till och med några klasser som hade lektioner ute idag, skönt! Idag hade jag velat haft ett ute jobb :P

Idag var jag hemma vid kanske halv 5 -5 och då åkte vi och köpte det sista vi hade glömt till kycklinggrytan. För igår beställde Christofer kycklinggryta och då var jag snäll och gjorde det idag och det var jätte gott. Jag är inte så dålig på laga mat om jag får säga det själv :P Men vi var även i centrum idag och hämtade ut min mobil. Hoppas den håller längre nu än 2 veckor.

Men nu hade jag och Christofer tänkt och gå och bada eller om vi duschar. Får se vad som händer. Göra oss rena ska vi iallafall göra :D Ingen av oss vill gå och lägga oss som lortgrisar :P

Men vi hörs säkert senare imorn, annars hörs vi imorn. Men ha det så bra så länge :)




Vardagen | 0 kommentarer


Glass med varma hallon

Postat av Cassandra den 2008-04-21 20:48:44


Nu är det bara en timme kvar till prison break. Och jag ska gå göra iordning lite glass med varma hallon till oss. Idag när det var så fint väder blev jag så sugen på glass, men det blev inte av tidigare idag. Men nu har vi glass och hallon hemma och då bestämde vi oss att vi skulle göra lite glass med varma hallon. Mums :D


Vardagen | 6 kommentarer


Barnmorskan

Postat av Cassandra den 2008-04-21 17:40:21


Dagen började med att jag var hos barnmorskan. Det gick jätte bra och lilltjejen mådde jätte bra. Det är väl jag som mår sämre, har ofta ont i magen, typ kramper. Gjorde ett prov idag och får svar inom två dagar om det kan vara något. Annars om det skulle bli sämre ska jag ringa till förlossningen och se vad det kan vara. Du kanske har en aning om vad det kan vara? Annars gick det jätte bra, mina hjärnvärden är bättre, mitt blodtryck var lite sämre, men inge fara. Sen hade jag gått ner 1,5 kg sen jag var hos ditisten och det känns ju hur bra som helst, har så mycket inödigt fett på min kropp :P Sen skulle hon ta blod prov på mig, men när hon försökte fick hon inget blod så jag fick gå till labbet efter och ta ett blodprov, och jag var inte ensam att vara där. Fick vänta i en timme tills det var min tur. Så jag kom inte till jobbet fören kl halv 12. 

Men när jag kom till jobbet så fick jag mina nya arbetsuppgifter och det kändes jätte skönt :) De känns inte lika stressande som det vart innan. Men nu är jag iallafall hemma och ska snart börja med att laga mat. Har du något förslag om vad jag kan göra? :)  




Josefin i magen | 4 kommentarer


God morgon

Postat av Cassandra den 2008-04-21 06:54:37


Nu har Christofer åkt till jobbet och jag sitter hära framför datan och tven, egentligen ska jag också vara på jobbet vid den här tiden. Men ska vara hos barnmorskan nu kvart över 8.

Christofer gick upp vid 6 och jag skulle följa med han till bilen pga av att jag hade glömt mina nycklar i handsfaket. Och nu kan jag inte somna om :P Och nu tänkte jag bara ta det lugnt :) Tänkte gå och lägga mig igen först, men nu är jag inte trött längre och om jag ska gå och lägga mig kommer jag bli tröttare när jag ska upp igen, så därför beslöt jag mig att inte gå och lägga mig igen.

Hur ser eran dag ut idag då? :) Först ska jag då till barnmorskan, själv :P pga Christofer inte fick ledigt från praktiken. Men det är inge fara. Bara roligare när han följer med. Efter det ska jag åka till jobbet. Ska bli kul. För idag börjar den nya kocken så ska bli kul och träffa han också.

Vi bloggar senare ikväll igen :) Ha en bra dag i de fina vädret!


Vardagen | 0 kommentarer


Mycket vacker dag

Postat av Cassandra den 2008-04-20 18:57:26


Vilken underbar dag det var idag :) Jag bara älskar när det är sånt här väder. Idag åkte jag, Cassandra och min mamma och kollade på en spjälsäng som mina föräldrar hade hittat på internet. Vi tog med mig min mamma som ett stöd. Men det beslut som kom var att vi köpte sängen. Och det var inte vi som behövde betala. Det var mina snälla föräldrar som gjorde. Så jag och Cassandra vill tacka dom så jätte mycket :) Vi är jätte nöjda med sängen och den var jätte söt. Vi ska fixa en bild på den lite senare så ska ni få se :) När vi köpte sängen så fick vi även med en liten pall, en lampa och två mattor. Allt var så fint :D Så nu har jag och Cassandra gjort 2 köp som vi är jätte nöjda med, fast det är ett tag kvar tills vår lilla tjej kommer. Men bättre att vara ute i god tid :P Eller vad tycker du? :)

Efter de så åkte vi och kollade på innebandymatch. Tyvärr förlorade Vendelsö, lite synd. De hade vart kul om dom kommit till final. Men, man kan inte vinna allt. Sen efter de åkte vi förbi Maxi och köpte lite som fattades till middagen. Vi har nämligen bestämt att vi skulle äta rester från igår.

Nu har vi iallafall ätit och är hur mätta som helst. Vi hade tänkt att kolla på Beck snart. Både jag och Cassandra älskar beck :D

Men vi får se om vi hörs senare, hoppas du haft en trevlig söndag, det har iallafall vi och vädret, kan det bli bättre? :)




Vardagen | 2 kommentarer


Uppe med tuppen

Postat av Cassandra den 2008-04-20 10:14:56


Uppe med tuppen, nja inte riktigt. Vi gick upp vid halv 9. För Jesper skulle ska på gokart träning vid 10 halv 11. Så då gick vi upp halv 9 iallafall. Vi åt lite frukost och kollade på tv. Nu har mamma iallafall vart här och hämtat Jesper och jag och Christofer ska åka iväg och kolla på en spjälsäng som hans föräldrar hittat på internet. Den var i mycket bra skick, mycket fin och det ver inte dyr alls, så nu ska vi åka dit och kolla på den och se om den är i sånt skick som de sägs :)

Efter de besöket så ska vi åka och kolla lite på innebandy, Vendelsö ik är i semifinal i Sanktan. Så måste kolla om mina gamla lagkamrater går till final :) Men vi hörs iallafall senare när vi kommer hem!




Josefin i magen | 2 kommentarer