Gick in i en ny vecka igår

Postat av Cassandra den 2008-05-31 15:01:17


Igår gick jag in i vecka 32. Det känns att de börjar närma sig nu. Inte långt kvar, bara hela 2 månader :) Längtan efter våran tjej blir allt större än tidigare. Nu vill vi ha henne hära. Skulle vara hur underbart som helst att ha henne i famnen nu :)

Du har gått 218 fulla dagar av 280
Du är i vecka 32
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1)
Beräknat förlossningsdatum Tors 31 jul 2008
Du har 62 dagar kvar till förlossning


Vecka 32


Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Våran lilla tjej har blivit mer aktiv. Hon sparkar och sprakar. De är de ändå hon gör känns det som. Visst vilar hon ibland. Men för det mesta sparkar hon. De är så himla underbart.  Ibland kan hon få in riktiga sparkar som verkligen känns.



Josefin i magen | 11 kommentarer


Dyslexi

Postat av Cassandra den 2008-05-30 18:24:59


Jag har bestämt mig att ta upp om mitt handikapp. Som du kanske läst så har jag kanske lite stavfel eller gramatikfel. Självklart hjälper Christofer mig att kolla igenom ibland. Jag själv ser inte mina fel. Men det är inte något jag skäms för. Jag kan inte säga att jag skäms för att ha dyslexi. Alla är annrolunda och dyslexi är ändå ett vanligt handikapp.

Som projektarbete i 3an på gymnasiet skrev jag en bok, en bok om min kamp som dyslektiker. Ett projektarbete jag blev jätte nöjd med och även fick högt betyg på MVG. Men nu när jag är mammaledig kommer jag att utveckla den boken, eftersom jag bara hade mindre än ett år på sig så tycker jag att jag kunde gjort den bättre och fått med mig mer om jag haft mer tid. Så nu har jag betsämt mig att fixa boken, lägga till vissa saker som jag inte fick med för tiden försvann. Sen skulle jag gärna vilja publicera boken och även försöka sälja den. Så om du har tips om en bokförlägare så säg till. Jag vill verkligen att de här ska bli bra.


Min bok


Jag kan berätta lite kort vad boken handlar om.
Först och främst handlar det om min kamp på gymnasiet. Fick min diagnos på vårterminen i 9an. Väldigt sent. Och jag har haft samma problem i hela mitt liv. Så man kan undra varför ingen lagt märke på det tidigare. När mina betyg börja gränsa mellan g och ig innan betygen sattes innan jul då lägger man märke till de. Konstigt tycker jag. Boken handlar för det mesta hur jag hade det på gymnasietiden, bemötande från lärare, prov. Allt som kan förekomma på gymnasiet.

Min dröm är att få sälja  boken så att folk kan få upp ögonen om hur en dyslektiker har det.



Vardagen | 5 kommentarer


Tack tack

Postat av Cassandra den 2008-05-29 22:17:59


Vill bara säga tack till mamma som köpte ett påslakansätt och lakan till
spjälsängen tll oss idag. Tack tack :D De blev jätte sött!



Josefin i magen | 3 kommentarer


Torsdag

Postat av Cassandra den 2008-05-29 17:46:37






Nu har vi vart tillsammans i över 17 månader och är fortfarande lika kära :)
Den här bilden är tagen för över ett år sen :P När våran lilla tjej kommer, så har
vi två vart tillsammans i över 19 månader. Kankse inte är så länge, om man pratar
om att bilda familj. Men vi är väldigt glada att vi har varandra och vi trivs jätte bra.

Idag iallafall så har Chrstofer vart på jobbinterljuv, gick jätte bra. Dom ska ringa
nästa vecka så vi hoppas på ett JA! Sen var den en målerifirma vi skickat ett CV till,
som ringde är han var på interljuv. Så Christofer ska ringa upp de imorn. Så han kanske
har två jobb på g. OCh så får man hoppas på att han får jobb. Men just nu ser det ljust ut :)
Eller det är de vi hoppas på. Själv har jag bara jobbat och så. Sen har vi köpt en varsin sommar
present :D JAg köpte en jätte fin kläning på Gina, Christofer en tröja på HM, sen köpt vi
de där sverige sättet till Josefin. Så nu komemr vi, alla tre vara jätte fina i sommar ;)

Nu har vi just ätit, korv med bröd och mos blev det. Vi rokade inte göra något annat.
Och nu ska vi bara ta det lugnt. Vad har du gjort idag då? :)



Vardagen | 4 kommentarer


Hemskickat

Postat av Cassandra den 2008-05-28 21:22:51


Igår hämtade vi även ut två paket som vi beställt. Ett från ellos och ett från hm. Från ellos var det våra nya gardiner och mina skor. Är så jävla nöjd. Skorna var skit snygga och gardinerna var ur läckra. Jag prövade nyss och satte upp en gardin. Det blev skit snyggt! :) Vi är jätte nöja, både jag och Christofer. I helgen blir det nog ikea och kolla efter lite nya kuddfodral till soffan så det passar in till de nya gardinerna :) Sen ska vi kolla runt på lite småsaker till vardagsrummet, lite till badrummet och sen köket. Får se om vi hittar de vi är ute efter. Från hm kom två tröjer vi beställt, men Christofers byxor var inte med (som vi beställt), men dom skulle komma i början av juni stod de. Fast när jag beställde så skrev jag att jag ville ha allt samtidigt, men skit samma :)

Jag och Christofer har även beställt lite mer från ellos som kommer nästa vecka. De är massa rea, och det är så jäkla snygga saker som är på rean också. Så vi passade på och köpa lite till. Men sen är vi klara iallafall :P Eller det vet man aldrig ;) Det får man se! Vi kanske ska börja med lite shoppingförbud, men det skulle nog inte funka. Båda älskar att slösa pengar :D


Vardagen | 2 kommentarer


Ibland blir man lite irreterad

Postat av Cassandra den 2008-05-28 19:14:35


Förlåt så mycket för dålig uppdatering. Igår hade vi ingen tid alls. Vi var och handlade, vi var hemma hos Christofers föräldrar för att det var några som skulle kolla på hans moppe som han försäker sälja. Tiden bara försvann. Så när vi kom hem igår, vid runt 9. Var jag helt slut så gick och la mig.

Idag blev både jag och Christofer så himla irretrade. Vi satt i kö idag, och vill du veta varför vi satt i kö? Jo för att alla skulle kolla på en "olycka" på andra sidan motorvägen. De var en som hade kört in i en bakifrån och polisen var där. Men iallafall efter man åkt förbi där så släppte köerna. Så förmodligen så var det kö pga av att alla körde sakta för att kolla.




Aangående en kommentar, folk körde inte sakta för att räddningstjänsten var i närheten. Dom var på andra sidan motorvägen, alltså det är ett räcke mellan, två filer på våran sida och två på andra. På den andra sidan var olyckan, inte på våran sida så man behövde inte körde sakta!


Vardagen | 1 kommentarer


´

Postat av Cassandra den 2008-05-26 20:32:42




Tre ord, fyra vokaler, åtta konsonanter.
JAG ÄLSKAR DIG



Vardagen | 3 kommentarer


Våran söndag

Postat av Cassandra den 2008-05-25 22:23:15


Idag var det morsdag, som alla vet. Idag kom mamma och hämtade mig vid 11 för idag skulle vi hitta något till Christofers student. Och det gjorde vi. Men tyvärr kan jag inte berätta något eftersom vi har bloggen tillsammans och han läser den. Mamma var jätte snäll och köpte en skötbädd till oss från babyland. Jag var tvungen att gå in där när jag såg att det stod pangpris. Och då skulle jag visa skötbädden som jag och Christofer hade kollat på innan, men först hittade jag den inte, men sen såg jag att den hängde längst in. Och mamma sa att hon kunde köpa den till oss. Då blev jag jätte glad. Sen så visade jag henne vagnen som vi hade beställt. Och så kollade vi lite på allt möjligt där inne. Vill bara säga tack mamma :)




Christofers mamma var uppe hos oss en litet tag och skulle mäta hur stort vi hade det på balkongen. Vi har en liten fransk balkong :P Christofers mamma ska hjälpa oss att fixa en fin blommlåda. Sen mätte dom även fönstret i köket och även under bänken vi har i köket. För hon ska även fixa ett par nya gardiner till oss och även ett skynke till köket. Så himla snällt, Tack Ulla för att du hjälper oss :)

Sen har vi bara tagit det lugnt idag. Jag och Christofer. Vi har kollat lite på film och på andra program på tv. Sen har vi även vunnit 3 auktioner på Tradera där vi först vann 2 bodys för 10 kr, som egentligen kostar 59 kr st (kan köpas på babyland), sen 2 andra bodys för 30 kr som egentligen kostar runt 69 kr st. Sen vann vi även 2 andra bodys för 34 kr som kostar 79 kr från lindex. Så vi gjorde några klipp. För bodys kan man inte få förmycket av. Men nu kommer vi ta det lite lugnt med att köpa kläder till lilltjejen och vänta tills hon kommer, för nu har vi att vi kan klara oss när hon kommer :)


Vi vill bara säga tack till våra mammor för att ni ställer upp, och hoppas ni haft en bra morsdag :)




Josefin i magen | 6 kommentarer


Heja fram Sverige i sommar!

Postat av Cassandra den 2008-05-25 21:38:52


Kolla vilken urgulligt sätt som finns på Stadium. Sådant set skulle jag vilja att min lilla tjej hade om hon var född till EM. Så kolla in och köpt ett gulligt set till dit barn. Kan säga att det finns andra urfina saker på Stadium som man kan ha på sig till EM. Så kolla in det! Men rekomenderar verkligen detta set. Detta sverigeset var inte alls dyr, 199kr. Tycker det var ett rimligt pris för en mössa, body och ett par strumpur.




Lite tips | 0 kommentarer


Magen i vecka 30+2

Postat av Cassandra den 2008-05-25 10:39:48


Nu har vi fått igång våran kamera igen och då tog vi en bild på min mage så ni kan få se hur stor den blivit. Jag tycker själv inte att det har växt något sen sist :P Men det hade den iallafall gjort sen jag var på MVC för ca en månad sedan.  Lillan mår jätte bra i magen. Hon rör sig och sparkar mer och mer. Sen hade hon växt som hon skulle, så jag hoppas hon fortsätter så :) Och om en vecka så får jag höra lillans hjärtljud igen :) Jag längtar. Det är så himla mysigt att höra hennes hjärta slå.














Josefin i magen | 7 kommentarer


Eurovision song contest 2008

Postat av Cassandra den 2008-05-24 21:53:28


Nu kollar vi på ESC och snart är det Charlottes tur att sjunga. HEJA SVERIGE! Man får hoppas på att hon vinner, men man vet aldrig. Vilka tror du kommer vinna? Sen vill inte våran kamera vara med och leka, så tyvärr blev det inge bild på min nya frisyr och ingen bild på magen. Men så fort vi fått kameran igång ingen ska ni få en bild på min mage. Ha en fortsatt trevlig kväll :)


Vardagen | 0 kommentarer


Beck

Postat av Cassandra den 2008-05-24 14:35:21


Nu är vi hemma igen. Dagen började med att jag gick och klippte mig. De tog ca 2 timmar. Jag är jätte nöjd med färgen och klippningen. Mamma kom och smögkollade när jag klippte mig, fast hon fick bara se mig när jag tvättade håret och när jag började klippas. Mamma klipper sig hos samma frisör som jag, och hos hennes kompis. För hon jag kliper mig hos har precis vart mammaledig och jobbar nu varann helg. Jätte duktig tjej :)

Efter jag hade klippt mig åkte vi förbi Farsta centrum för att kolla på lite olika saker. Jag hittade lite snygga saker som jag skulle vilja haft, samma sak hände för Christofer. Men vi kände inte att vi ville slösa dom pengarna just nu :P Men nu är vi hemma igen och tar det lugnt. Vi kolla på Beck. Mår inte så bra, är lite sjuk och mår inte så bra, därför ska vi ta dte lugnt resten av dagen. Och tyvärr träffade vi aldrig Densie och Niklas igår pga av att jag mådde så dåligt och hade ingen ork, tyvärr. Vi skule kanske träffat idag, men mår inte 100% bra ännu, så vi ska förmodligen träffas nästa helg och det ser vi framimot :)

Nu ska vi fortsätta kolla på filmen, laddar upp en bild på min nya frisyr och sen även en magbild. Så får du se hur stor min mage har blivit :) 


Vardagen | 4 kommentarer


Lördag morgon

Postat av Cassandra den 2008-05-24 08:37:47


Nu har vi vart vakna i en halvtimme och vi ska göra oss iordning nu. Jag ska klippa mig kl 10.00 och vi måste hinna hem till Christofer innan jag ska klippa mig. Ska skriva ut en bild som jag ungefär vill se ut i håret. Har lite andra förslag men ska ha ungefär samma färg som bilden. Ni får se min nya frisyr sen ;)

Vi bloggar mer i eftermiddag :) Ha en trevlig dag sålänge!


Vardagen | 0 kommentarer


Vecka 30 + 0

Postat av Cassandra den 2008-05-23 21:26:02



Jag har gått 210 fulla dagar av 280 (75%).
Jag är i vecka 31.
Jag har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Jag är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Jag har 70 dagar kvar till förlossning.




Vecka 31 - 23 maj - 29 maj 2008


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Josefin i magen | 2 kommentarer


Klippning

Postat av Cassandra den 2008-05-22 21:17:37


Jag ska klippa mig på lördag, och just nu behöver jag hjälp om hur jag ska göra. Ni som inte vet har jag blont hår, axellängd. Jag vill bara klippa topparna för vill spara ut de till långt igen. Men vill ändå göra lite mer frisyr av de jag har nu, göra lite mörka slingor eller något snyggt. Har du något förslag, säg till! Behöver massa förslag :D


Vardagen | 2 kommentarer


Nu är det snart helg igen

Postat av Cassandra den 2008-05-22 18:36:27


Imorn är det fredag, behöver jag säga mer ;) Just nu sitter vi och kollar på vänner och tar det lugnt. Imorn får vi förmodligen besök av Denise och Niklas :) SKa bli jätte kul, var ett tag sen vi sågs. Just nu har vi inte så mycket att skriva eller lust. Men kan säga att jag är i vecka 30+0 imorn, så alltså går jag in i vecka 31 :D Men ha det så bra sålänge :)


Vardagen | 1 kommentarer


Lite shopping

Postat av Cassandra den 2008-05-21 20:59:57


Vi var nyss inne på ellos och kollade lite, eftersom dom har rea. Så vi hittade några saker som vi ville ha, men lite tycker vi var onödigt, så vi beställde de inte. Men de som beställdes var ett par nya gardiner. Vi kände att vi behöver nya nu. Det är alltid kul att variera här hemma. Sen köpte vi ett par skor till mig, som jag förmodligen ska ha på Christofers student. Ett par svara, skit läckra. Visar sakerna när vi får dom hemskickade :) Förmodligen blir det IKEA snart också, vi känner att vi behöver lite nya kuddfodral så det matchar lite till de nya gardinerna, och även lite annat till vardagsrummet. Det kommer bli så sommarsnyggt här när vi är klara :)


Vardagen | 7 kommentarer


Spagetti och köttfärssås

Postat av Cassandra den 2008-05-21 18:17:25


Just nu håller jag på göra lite mat till oss. Christofer har just vart och tagit fästigspruta, själv ska jag ta en igen om 2 år :P Så jag slapp idag. Idag ska vi äta spagetti och köttfärssås. Vi hade köttfärssås i frysen som vi fått av Christofers mamma för ett tag sen. Hade ingen ork eller fantasi för att göra något annat idag. Vad ska du äta? :)




Middag/Recept | 1 kommentarer


Nu är båda hemma

Postat av Cassandra den 2008-05-21 16:41:48


Nu är vi båda hemma igen efter en lång dag på jobb/praktik. Christofer fick sluta lite tidigare idag så när jag kom hem hade han tagit hand om all vår disk som ingen av oss orkat diska :P Nu ska vi börja städa lite. Men är grymt trött, så får se hur mycket jag orkar :P Just nu har jag lite ot i ryggen, blir ju bara större och större, så det är väl en andledning att jag får ont. Lillan sparkar och har sig i magen.

Måste bara säga att jag tycker dagarna går så himla snabbt. Det är snart helg igen. Det ska bli skönt så man få vila upp sig igen :P :)


(Bloggen är även flyttad)




Vardagen | 0 kommentarer


Godmorgon

Postat av Cassandra den 2008-05-21 05:19:25


Vi tänkte skriva ett littet godmorgon inlägg ;) Nu är vi iallafall vakna och ska gå till jobb/praktik snart :) Många ligger säkert och sover just nu, men vi är alltid uppe med tuppen :P  Jag ska gå om ca 5 min och Christofer åker vid kvart över 6. Han har bil så han kan åka senare än mig :P Jag hoppas inte att det börjar regna som igår. De är så himla trist! Jag hoppas på ett bra väder idag, just nu ser det iallafall bra ut :) Men vad ska du hitta på idag då? :)


Vardagen | 1 kommentarer


Barn under 7 år

Postat av Cassandra den 2008-05-20 18:12:45


Idag läste jag olika citat om hur barn under 7 år beskrev KÄRLEK (kommer tyvärr bara ihåg två).
Finns en bok, där det stod om barn som beskrev KÄRLEK. Fårse, kanske köper den :P



"När man har en tjej. Så går man på bio, sen blir det barn" Kalle 7år

"När man är kär behöver man inte vara lika gamla. De är mamma och pappa fortfarande inte" Sandra 6år







Vardagen | 5 kommentarer


Våran tjej mår jättebra

Postat av Cassandra den 2008-05-19 17:37:00


Idag så var vi på MVC och då mätte hon magen, kollade hjärtljud igen. Var kul att se att genom att mätta magen så ligger hon exakt på mitten sträcket i kurvan, och hjärtljudet lät hur bra som helst. Kommer inte riktigt ihåg vad dom låg på bara. Sen ligger hon mer åt ena sidan av magen, så magen är lite sne. Och det känner man också när man känner på magen. Men hon mår hur bra som helst. Och nu är det bara "några" dagar kvar tills våran lilla tjej kommer.


Josefin i magen | 10 kommentarer


MVC

Postat av Cassandra den 2008-05-19 07:47:08


Idag ska vi till mödrarvårdcentralen, eller om en timme ska vi vara där. Så nu ska vi göra oss iordning, kankse äta lite också :) Men vi hörs när vi kommer hem.


Josefin i magen | 1 kommentarer


Söndag kväll

Postat av Cassandra den 2008-05-18 19:28:26


Jadu, nu är det söndag kväll. Vad kan man säga mer. Jo idag har vi vart iväg och kollat lite på ikea igen och babyland. Vi kom hem med lite saker :) Men nu iallafall har vi just ätit middag. Lite sent kanske, men ibland orkar man inte göra mat tidigare. Just nu är det hockey final på tv, så vi ska väl kolla på det. Sen ska vi även kolla igenom Cassandras babykläder igen. Vi kanske hittar något gulligt som vi kan visa er sen, men man vet aldrig. Ha det så bra sålänge :)




Vardagen | 1 kommentarer


En egen väckarklocka

Postat av Cassandra den 2008-05-18 10:35:07


Idag hade vi ställt klockar för att vi skulle gå upp vid 9 för att vi ska iväg och kolla på lite saker till lägenheten och barnet med Christofers mamma. Men själv har jag en egen väckarklocka. Jag har vaknat flera gånger under morgonen för att lillan sparkar så himla mycket. Det var så underbart att känna, men jag var ändå så himla trött så jag ville sova.

Lillan har sparkat hela morgonen. Ibland är det mer och ibland mindre. Men kan inte förklara hur underbar känsla det är. Varje gång Chrisofer ska känna på magen så slutar lillan sparka. Hon är en lite retsticka där inne ;) Men nu ska vi göra oss iordning. Vi hörs när vi kommer hem :)




Josefin i magen | 3 kommentarer