Sommarlov för Josefin

Postat av Cassandra den 2011-06-30 22:24:47


De har inte vart den bästa uppdateringen denna vecka! Mycket som ska fixas så de har bara kommit upp något inlägg. Men Josefin har nu sommarlov och är ledig till den 23 augusti. Så vi ska verkligen ha ett mysigt lov! Christofer har ju haft sin semester. Men förhoppningsvis slutar han i skaplig tid så man kan göra saker då :) Sen kommer vi åka iväg med mina föräldrar på camping medan Christofer får vara hemma och jobba. Egentligen skulle bra Josefin följa med. Men jag och Lexus fick också följa med :) Men de kommer nog vara mycket badstränder för oss i sommar! Sen kommer Josefin säkert göra flera små utflyckter med bara mormor och morfar, farmor och farfar :)

Egentligen skulle Josefin gått sin sista dag imorgon. Men hon har vart ledig idag från dagis och då tyckte jag de var onödigt att lämna henne imorgon. Och sen kommer Ruby och barnen till oss imorgon så därför har vi ett till skäll att Josefin skulle vara hemma :) Så eftersom Josefin fyller år nu på söndag så bjöd hon sina kompisar med glass i onsdags! De uppskattades :) hihi

Jag har fått frågan av många varför jag har Josefin hemma så himla länge (ca 8 veckor)! Men jag ser ingen mening varför hon ska gå på dagis i sommar när dom ej kommer vara på aspen (dom är där en vecka till), när de inte alls är många barn. Jag är hemma med Lexus, så varför ska hon inte få vara hemma och mysa med oss och ha massa skoj?!


Vardagen | 3 kommentarer


Lexus vagn är sommar pimpad

Postat av Cassandra den 2011-06-29 19:43:07


Idag när Christofer kom hem från jobbet så åkte vi och fixade ballonger och så till kalasen i helgen! Sen tog vi en tripp till familjetorget och köpte en sommarsuflett till Lexus vagn så de inte blir så varmt för honom! Så nu är hans vagn pimpad! Jätte fint blev de :) Ska nog köpa ett myggnät också! De är bra att ha nu i sommar! Men de blir nog nästa vecka när vi kommer iväg nästa gång. Nu är de fullt upp här hemma med att förbereda!


Lexus vagn!

 




Vardagen | 2 kommentarer


Prinsessan

Postat av Cassandra den 2011-06-28 22:58:03


Nu börjar de närma sig Josefin 3årsdag och de är fortfarande lite småskaer som ska fixas! De stora sakerna till bakningen är klart! Nu är de bara lite småsaker som ska fixas, som godispåsar (bara påsarna) till fiskdammet! Färska bär, ballonger och annat småpynt! Sen är de lite småstädning kvar! Gjorde ganska mycket idag, de känns skönt att ha de klart så slipper man städa och baka och allt samtidigt. Så kan man koncentrera sig på en sak! :)

Men jag kan fortfarande inte fatta vart tiden har tagit vägen! Josefin blir 3 år. De är helt sjukt! Hon säger själv att hon är en stor tjej! Och en riktig busunge är hon också! Tar efter filmer som bara den! Hon har till och med gjort en fin teckning på väggen, eftersom pippi målar sin häst på väggen! Då tror Josefin att de är helt okej att göra de också! Sen hoppar hon från sitt bord och lägger sig och skriker på golvet att madicken är död! För Madicken hoppar med paraply ner för taket!

Min stora busiga prinsessa ♥

 

2 0 1 1 - 0 6 - 2 1




Josefin i ord | 2 kommentarer


Idag, måndag är jag glad för att ...

Postat av Cassandra den 2011-06-27 08:39:14


♥ 6 dagar kvar till Josefin fyller 3 år
♥ Vi har haft två underbara semester veckor, fast de dåliga vädret (egentligen finns de inget dåligt väder utan dåliga kläder)
♥ Har en vevka att se framemot, träffa kompisar, städa, baka
♥ Vi hade en toppen midsommar
♥ De är underbar väder ute (ska vara de resten av veckan)
♥ Har två glada barn här hemma
♥ Idag ska Josefin få bli fin i håret
♥ Köket är klart



Vardagen | 7 kommentarer


Vårat kök!

Postat av Cassandra den 2011-06-26 21:04:43


När vi flyttade in i feb 2010 har vi velat göra om i köket. Vi har inte gillat den gröna tapeten som vi hade. Så nu när Christofer hade semester så passade vi faktist på att måla vit och sedan tapisera en blommig fondvägg! Ville egentligen ha en annan blommig till Josefins rum först och en lika dan fast en annan färg till köket, men har ej lust att betala mer än 600 kr rullen till en hyresrätt. Så den tapeten kommer säkert vi köpa när vi köpt ett radhus lr nått :) Men blev riktigt nöjd med denna tapet :) De har vart målat och tapiserat i över en vecka, men vi har väntat på att få tag i en slagborr för att få upp hyllorna och tavlor och så! För ville ju visa när allt var klart i köket :)



Visst blev de fint?! Här kan ni se hur de såg ut innan.




Hemma hos oss | 5 kommentarer


Josefin ♥ Hästar

Postat av Cassandra den 2011-06-25 19:59:23


Igår nere vid tyretsa by hade dom ponny ridning! Och som alla andra gånger där dom har ponny ridning blir Josefin helt såld! Så igår fick Josefin iallafall rida och hon ver så glad. Hon satt på hästan och log, pratade en massa! Berättade massa saker! Mammas sötnos gillar verkligen att rida! :) Så blir de en häst tjej tro?! ♥



Fina häst tjejen igår ♥


2 0 1 1 - 0 6 - 2 4



Josefin i ord | 0 kommentarer


Midsommarafton

Postat av Cassandra den 2011-06-25 17:09:52


Hoppas ni alla har haft en riktigt bra midsommar! De har iallfall vi haft! Vi firade våran midsommar i tyresta by och hemma hos mina föräldrar. Dagen började med att vi möttes upp kl 12 i tyresta för picknik! Sen blev de massa bus och lek. Ridning och dans runt stången! Sen åkte vi hem till mina föräldrar för att grilla och äta middag! När vi kom hem till dom upptäcker vi att Josefin är jätte varm och jag åker hem för att hämta tempen och alvedon! Och de visade sig att våran prinsessa hade 39.4 graders feber! Så ett litet tag efter middagen åkte vi hem! Barnen somnade på stört och jag och Christofer mös framför tv! Så de blev et perfekt midsommar fast den slutade lite hastigt! Tack mamma, pappa och bror för en trevlig midsommar!

Jag och Christofer har funderat på göra som en tradition att åka till tyresta by varje midsommar! :) De tycker jag låter toppen så barnen får uppleva stången och allt skoj som fanns att göra dära! 



Här kommer lite bilder från igår.
Vi hade jätte tur med vädret fast de var lite moln som kom då och då!


2 0 1 1 - 0 6 - 2 4



Vardagen | 0 kommentarer


Goodnight!

Postat av Cassandra den 2011-06-21 22:46:09


2 0 1 1 - 0 6 - 2 1




Lexus i bilder | 4 kommentarer


Hjärtat

Postat av Cassandra den 2011-06-21 21:49:54


Underbara Josefin ♥
Vem skulle inte smälta när man ser denna bild! Josefin är så glad och mitt hjärta smälter varje gång jag ser henne så. Tänk att denna dag skulle blir så himla bra :)  Vi älskar dig Josefin!



Finaste prinsessan ♥


2 0 1 1 - 0 6 - 2 1



Josefin i bilder | 1 kommentarer


Tingeling ballongen

Postat av Cassandra den 2011-06-21 21:38:00


Innan vi skulle röra oss hemåt så fick Josefin en ballong med favorit filmen tingeling! Hon blev dock lite besviken att Tristan inte var med. Men de gjorde inte så jätte mycket. Till en början så sprang hon runt med den och sedan såg hon en karusell hon skulle åka så vi satte fast den i vagenen! Och lilleman upptäcker den! Han tyckte också om Josefins ballong! :)



Mina sötnosar och ballongen


2 0 1 1 - 0 6 - 2 1



Barnen | 0 kommentarer


Gröna lund i bilder

Postat av Cassandra den 2011-06-21 21:29:27


Bjuder på några bilder från våran dag!


2 0 1 1 - 0 6 - 21




Barnen | 0 kommentarer


Gröna lund

Postat av Cassandra den 2011-06-21 21:11:37


Idag var Gröna lund vårt äventyr :)
Redan vid 12 (öppning) var vi där, berädda på att åka. Vi köpte åkband till Christofer och Josefin åkte gratis på allt. För mellan 0-3 år är de fria åk. Perfekt! Josefin åkte allt hon fick, många gånger. Hon älskade de, inte rädd alls. Våran dotter älskar karuseller. Hon skrattade verkligen hela dagen. Man mår så himla bra när hon är så glad! Hon fick också en tingelingballong som dock Lexus tyckte mycket om när den satt fast i vagnen. :)

När vi precis går ut från gröna lund börjar de små regna. Sätter på Josefin sin regnjacka struntar i att sätta på regnskyddet som låg längst ner. Trodde ej de skulle bli värre. De tar 10-20 min till där bilen står. Allt beror på hur fort man går. När vi har gått 200 m kanske bröjar de regna ännu mer. Tur så går vi under träd så de kommer inte så mycket på oss. Men sen kommer de bara mer och mer regn och ca 200-300 m fram är en busskur, så vi springer dit. Vi är helt blöta och när vi kommer udner börjar de regna ännu mer, de blåser, de blixtrar, de åskar! Vilken skitväder de blev! Så vi stog där tills de lugnade sig, sen sprang Christofer och hämtade bilen och plockade upp oss istället! Underbara Christofer. Sen påväg hem, sittandes i köer och 1-1.20 timme senare var vi hemma. Gjorde iordning middag! Vi åt och tog de lugnt resten av kvällen! Nu sover barnen och nu har vi liten egentid! Alltid lika mysigt och skönt efter en heldag med massa bus och lek!

Men måste säga att vi hade verkligen tur med vädret, sol, knappt moln på himlen! Men så vi hade verkligen tur att de inte kom nått regn under dagen :)



Bjuder på en bild på mig och Lexus från idag


2 0 1 1 - 0 6 - 2 1



Vardagen | 2 kommentarer


Lekvegas

Postat av Cassandra den 2011-06-20 20:50:25


Idag vaknade vi i bra tid satte och och hade en mysig frukost som alla andra dagar dock så hade vi glömt handla så de fanns inge mjölk, inge yougurt! Så de blev lite tråkiga mackor och så ;D Haha. Sen efter frukosten gjorde vi oss iordning för att sedan åka och köpa bilbarnstol till Lexus :) Blev en lika dan som Josefin har, samma färg allt :) Så nu sitter barnen där bak. Sen tog vi bilen till Lekvegas så Josefin fick leka av sig. Hon hade verkligen jätte kul. Måste säga att vi är så stolta över henne. Hon rä så duktig nu när hon inte har blöja :) Hon har verkligen blivit våran stora tjej, 180 går hennes mun också ;) Efter lekvegas åkte vi och handlade. De nödvändigaste som behövdes i våra kyl. Senhar vi bara tagit de lugnt, ätit god middag.



Mina sötnosar idag på Lekvegas ♥


2 0 1 1 - 0 6 - 2 0



Vardagen | 2 kommentarer


Finaste tjejen ♥

Postat av Cassandra den 2011-06-19 22:00:32


Fina fina Josefin ♥
Om exakt två veckor fyller Josefin 3 år. Tiden rinner verkligen förbi! Våran stora tjej! Vi älskar dig mer än du anar och förstår! Snart är din helg är och den ska bli så himla perfekt! De är DU som ska stå i centrum ingen annan! Längtar mer än någonsin över att få väcka dig och med massa saker på sängen :) Och se din lycka mer än någonsin!



Josefin i sin fina sverigeklänning och aik napp (nu ska den bort, hon började med napp för att Lexus använde napp)


2 0 1 1 - 0 6 - 0 6



Josefin i ord | 7 kommentarer


Vart har tiden tagit vägen?!

Postat av Cassandra den 2011-06-19 21:46:37


Förstår inte vad tiden tar vägen?! Var inte Lexus nyfödd för ett tag sen?! De har liskom snart 8 månader sen han föddes! Och jag älskar dig Lexus mer och mer för varje dag som går! Min underbara son! Du är verkligen mitt allt! Du är världens finaste kille. Vi är glad att ha dig i våran familj! Din syster pappa och jag älskar dig ♥

 

2 0 1 1 - 0 6 - 1 9





Lexus i ord | 4 kommentarer


Rutiner på Lexus

Postat av Cassandra den 2011-06-19 20:23:23


Detta är fjärde dagen! Vi håller på sätter lite fasta rutner på Lexus. Och man märker på honom att han är mycket gladare och han är mer lugn och inte alls lika frusterad på kvällarna när han ska sova :)

Rutinera vi fösöker få Lexus att "följa".
♥ Vaknar mellan 7-9
♥ Frukost efter vi vaknat (Gröt med mosad banan i, en favorit hos lillkilen)
♥ 10-12 beroende på när han vaknar på morgonen sover han
♥ 11-13 När han vaknar är de lunch (Egen lagad eller en burk + efterrätt)
♥ 14-15 Mellanmål
♥ Efter mellanmålet sover han igen och får inte sova längre än 16.00
♥ 17.00 Middag (Egen lagad eller en burk + efterrätt)
♥ 19.00 Nattning; Byter blöja, sätter på ett linne att sova i, borstar tänderna
♥ Efter blir de välling och lyssna på musik
♥ Sen stoppar vi i nappen, pussar om honom och säger godnatt
♥ Senast kl 8 sover han

Såhär har våra dagar typ sätt ut nu i 4 dagar. Och de går verkligen jätte bra! :) Lexus äter inge ersättning på dagarna längre, de vill han inte ha. Mat har blivit en favorit! Så han äter hellre de! Han somnar jätte bra på kvällarna. Första dagen tog de ca 30 minuter, andra dagen somnade han på en gång efter vi stoppat i nappen. Tredje dagen tog de 10 minuter och idag, fjärde dagen tog de 45 min. Så han somnade precis vid 8 idag! Så alla dagar har vi fått honom att somna innan kl 8 och de känenr jätte bra! Dock så är han fortfande hungrig på nätterna. Så han nu vaknat mellan 23-00 på natten och vill ha välling och en gång vaknade han också kl 5 och ville ha mer välling! Men han sover nu i sin säng :) Så vi är jätte stolta att de går så bra för våran prins!

Dock har de blivit så att vi fått tacka nej till vissa saker. Men vi vill verkligen att han ska komma in i rutinerna innan vi kan komma hem senare och allt sånt! För sommaren kommer säkert bjuda på vissa sena kvällar. Och då kan han sova i vagnen istället :)

Sen Lexus utveckling. Han börjar mer och mer gunga i krypställning, så om några veckor kryper han väl säkert runt här! Han har fortfarande inte förstått hur man ålar framåt, men bakåt går lika bra och cirklar! Han älskar att sitta i sitt babygym med massa leksaker och bara leka!

 

Påväg upp i krypstälning, mammas fina prins ♥

 

2 0 1  1 - 0 6 - 1 9




Lexus i ord | 4 kommentarer


Josefins rum

Postat av Cassandra den 2011-06-17 19:39:03




Idag fixade jag kort på Josefins rum! Inte dom bästa bilderna, men de visar iallafall hur fint hennes rum har blivit :) De är verkligem en skillnad vad de såg ut i början när vi flyttade in. Och vad vi har gjort om! Men de är för att vi aldrig vart riktigt nöjda! Men nu känns de verkligen som vi är de! Hennes taklampa ska bytas ut med en som sitter uppe i taket, men vi har inte hittad någon som vi tycker passar in! Men så fort vi hittar en försvinner denna lampa som sitter där nu :) Tavellisten med saker på som står på hennes hylla med leksaker i ska sitta vid hennes pysselhörna. Men den har inte kommit upp ännu bara :) På den tavelisten så ska hennes små gubbar och sånt stå på :) På hyllorna över står de saker som stog på hyllorna när dom satt vid sängen, fast Josefin har nu också fått en tavla som jag gjort som står där på! :)


Hemma hos oss | 16 kommentarer


Lexus hörna

Postat av Cassandra den 2011-06-17 19:27:38




Tänkte visa hur Lexus hörna ser ut idag! Sköntbordet ska målas vit, men har inte fått ork att göra de ännu! Haha! Men snart ska de bort, eller de är ett tag kvar, men men. Har äntligen beställt tavlorna med deras namn och så till barnen, som ni ser ovanför Lexus säng hänger den :) Sen har jag ändrat om på tavellisten och nu väntar jag bara på korten som ska sitta i ramen my first year. Hans converse skor står med på tavelisten. Han är inte en kille som tycker de är kul med skor och sen har jag inte velat sätta på honom skor nu i värmen som vart. Så därför får hans första skor stå dära :) Lexus lexus bilar står snyggt i hyllan och massa andra saker, som böcker, hans smycken, vissa dopsaker (allt får inte plats, men vill ha de uppe) Men visst har han en mysig hörna i vårt sovrum! :)


Hemma hos oss | 1 kommentarer


Josefins "koja"

Postat av Cassandra den 2011-06-16 22:12:35


Josefins säng och "kojan"



För någon vecka sedan fixade vi med Josefins rum. De är ju klart. Men har inte tagit tag i att fixa kort på rummet i helhet! Men när vi var klara med allt så tog jag kort på de som vi hade gjort! Här är en bild på Josefins "koja" som hon kallar den! Vi målade hennes vägg rosa och så fick hon en fin sänghimmel till! Jätte fint blev de och vi är supernöjda med hennes rum. Snart ska vi fixa att hon får som ett skrivbord under pysselhörnan som jag vissade er och även andra småsaker! Men de kommer! :D Men visst blev de lite mysigt med en sänghimmel? :)


Hemma hos oss | 4 kommentarer


2.5 vecka innan sin 3års dag

Postat av Cassandra den 2011-06-16 19:10:07


De är 2.5 vecka kvar tills Josefin fyller 3 år och jag kan nu berätta att min dotter är blöjfri. Kan inte säga hur stolt jag och Christofer är. Våran tjej har blivit en stor tjej som går på pottan :) Måste tala om att hon är för söt. Idag på andys lekland så blev Josefin kissnödig och Christofer följer med. Då säger Josefin inne på toan;

-"Pappa vänd dig, inte kolla"

Och när de var min tur att följa med så säger hon samma sak. Tycker de är så gulligt. Kan fortfarande inte fatta vart våran nyfödda 2370g blöjtjej tog vägen. Nu är hon våran snart 3åriga 11kg tjej utan blöja! Tiden går alldeles för fort!


Josefin i ord | 2 kommentarer


Min pojk ♥

Postat av Cassandra den 2011-06-15 17:38:30


2 0 1 1 - 0 6 - 1 2




Lexus i bilder | 3 kommentarer


Lexus tredje tand

Postat av Cassandra den 2011-06-13 21:14:33


2 0 1 1 - 0 6 - 1 3



Då har den tredje tanden sprukigt! Trodde de skulle ta några dagar till! Så förhoppningsvis kommer Leuxs må lite bättre nu. Men snart kommer väl den andra framtanden, men förhoppnings så dröjer den några veckor och hoppas han inte får jätte jobbigt.


Lexus i ord | 6 kommentarer


"Min bror Lexus"

Postat av Cassandra den 2011-06-13 19:59:53


2 0 1 1 - 0 6 - 1 3



Ofta eller jämt så säger Josefin, min bror Lexus! Hon är så stolt över sin lillebror! De kan jag tänka mig. Finare bror kan man inte ha! Lexus ser också upp till sin syster väldigt mycket och blir jämt glad när Josefin kommer och leker med honom! Självklart kan Josefin komma med lite knep som att ta Lexus leksaker ifrån honom, krama lite för hårt. Men snart är Lexus stor och då kommer hon få tillbaka lite ;) Men jag har världens finaste barn och dom är finaste syskonen!


Lexus i bilder | 0 kommentarer


Finaste Josefin

Postat av Cassandra den 2011-06-13 19:46:15


2 0 1 1 - 0 6 - 1 3

 

 

Idag fick jag lite bilder på Josefin! De uppskattades :) hihi Har verkligen världens finaste tjej! Tänkt att denna tjej snart blir 3 år! Kan fortfarande inte fatta att hon blir 3 om ca 3 veckor! Tiden har verkligen rusat iväg! Hon fick verkligen en toppen dag, fast hon inte fick åka karusell. Men i veckan eller nästa blir de besök på gröna lund och de kommer nog uppskattas! Finaste Josefin!




Josefin i bilder | 1 kommentarer


Parken zoo

Postat av Cassandra den 2011-06-13 19:17:47


Lexus var trött och ville inte vara med på kort

2 0 1 1 - 0 6 - 1 3



Eftersom Christofer har semester nu så vill vi hitta på massa mys med familjen. Idag stod de parken zoo på schemat. Efter att försovit oss en timme imorse så var vi framme vid 11. Då fick vi veta att alla kasuseller är stängda och att de bara öppna tors-sön pga lågsäsongen. Lite tråkigt. Josefin älskar karuseller så hon blev lite besviken. Men dagen blev helt underbar ändå.

Vi kollade på alla djur och Josefin tyckte de var jätte kul. På deras mini zoo så fick man klappa en massa djur och de uppskattades av Josefin fast hon var lite feg i början. Idag var aporna, lejonen och tigrarna favoriter. De pratade hon mycket om. Innan vi åkte hem fick hon en liten tigernalle :) Den mös hon med hela vägen hem. Vi kom hem vid 5 så vi fick en heldag på parken zoo.


Vardagen | 0 kommentarer