Första bulan/blåmärket i pannan

Postat av Cassandra den 2011-09-29 21:45:25


Världens finaste Lexus
2 0 1 1 - 0 9 - 2 9

Min son har verkligen haft en liten oturs vecka. Började med att han rev sig på tre olika ställen, så fort in på toaletten och klippa naglarna så han inte kunde riva sig något mer. Jag som klippte hans naglar bara några dagarn innan. Vadå naglar väger som ogräs? Sen bestämde sig Lexus för att dyka ner från soffan och Christofer han inte fånga honom. Men de gick bra, han blev bara lite chockad att han var nere på golvet. Lika glad är han ändå :) Tänka att olyckor händer så lätt, men som tur var gick de så himla bra! :)


Lexus i ord | 3 kommentarer


Mobilbilder

Postat av Cassandra den 2011-09-29 20:20:22Josefin imorse påväg till dagis och Lexus, en trött kille efter öppna förskolan
2 0 1 1 - 0 9 - 2 9Barnen | 1 kommentarer


Torsdag

Postat av Cassandra den 2011-09-29 19:58:35


Lexus på sångsamlingen
2 0 1 1 - 0 9 - 2 9


Va jag har vart dålig på blogga den här veckan, men de har vart fullt upp med massa saker, men nu hoppas jag att jag blir bättre ;) Idag har jag och Lexus vart på öppna förskolan på söder. Lexus tycker de är jättekul och röjer ordentligt :) Bra träning nu när de inte är så många veckor kvar tills Lexus börjar på dagis.

Vi åkte dit med en annan mamma och hennes son, han är en månad yngre än Lexus och på öppna förskolan finns de flera i samma ålder som Lexus och de är jättekul :)


Lexus i bilder | 0 kommentarer


Paus

Postat av Cassandra den 2011-09-27 11:00:33


Våra underbara barn
Bilden tagen från Atousas facebook
2 0 1 1 - 0 9 - 2 6


Nu blev de en liten paus i allt städande. Tvättmaskinen är i full gång, allt är bortplockat, allt är dammat. Nu ska jag snart damsuga, men de vill jag inte göra när Lexus sover och sen ska jag torka av golven. Vika tvätten tror jag att jag skippar idag, de får bli en annan dag :P haha! Lite lat måste man vara :D

Igår hade vi en fullspeckad dag. Började dagen med att möta upp Emelie och Noah i gullmarsplan och därifrån gick vi till en öppen förskola på söder och där tillbringade vi våran förmiddag. Josefin följer med på månadagar eftersom hon då är ledig från dagis. Men skulle aldrig ha henne ledig för att ta med henne dit, då jag tycker de är försmå ytor och inte alls så många stora barn att leka med, så hon har de mycket bättre på dagis :)

Efter massa bus, sång och lunch så gick vi till ringen. Vi var några stycken som gck runt lite i ringen innan vissa åkte iväg åt olika håll. Men jag och Atousa tog med oss våra barn och gick till en park. Där barnen fick leka av sig. Josefin och Mirabelle lekte jättebra, inget bråk. När vi sedan gick tillbaka för att möta upp hennes pojkvän höll tjejerna varandra i handen, så himla söta. Vi tog sedan tåget till centralen och sär skilldes vi. Jag och barnen gick upp till Denises jobb och sedan tog vi sällskap hem :) När vi väl satt på pendeln så blev de stoppsignal och vi visste inte varför, men efter ca 10 min fick vi veta att de hänt en olycka på södra och inga tåg skulle gå. Och vi fick sen veta att de var ett självmord, fy alltså! Så de blev en omväg för oss hem, hem kom vi, middag fick vi i oss och sen blev de lite idol tittande (tycker denna säsong är ur tråkig).

Vardagen | 2 kommentarer


Städ tisdag

Postat av Cassandra den 2011-09-27 09:35:51


Känns som om tisdagar kommer bli min städdag. Städade förra tisdagen och nu är de dags igen då helgen inte räkte till :P Så nu sover Lexus så nu ska jag verkligen passa på och städa, när han vaknar får han röja i Josefins rum så jag kan fortsätta :)

De som verkligen måste göras idag är;
» Plocka undan
» Tvätta
» Vika/stryka rena tvätten
» Damma
» Damsuga
» Torka golv

Sen ska de hinnas med lunch och underhållning av Lexus. Men nu måste jag börja annars kommer väl säkert Lexus vakna innan jag änns hunnit börja :PVardagen | 0 kommentarer


Happy birthday

Postat av Cassandra den 2011-09-22 19:16:17Josefins fina teckning till Denise
2 0 1 1 - 0 9 - 2 2


Idag är de ingen vanlig dag för idag är de Denise födelsedag! Hurra Hurra Hurra! Stort grattis till världens bästa Denise som fyller 22 å idag! :) De ska vi fira nästa vecka när vi båda har en ledig dag! :) hihi

Men Josefin gjorde en fin teckning till Denise idag istället :) Hon har blivit så duktig på rita och hon älskar verkligen att rita och de är så kul för hon utvecklas verkligen varje dag!

Men tillbaka till inlägget! GRATTIS DENISE PÅ DIN FÖDELSEDAG, hoppas din dag har vart toppen.Vardagen | 4 kommentarer


Mina fina barn, Josefin och Lexus

Postat av Cassandra den 2011-09-22 11:07:59Mina perfekta barn
2 0 1 1 - 0 8 - 2 1


Kärleken till er är obeskrivlig. Älskar er obgeränsat många varv runt jorden och tillbaka igen. Kommer alltid att finnas vid eran sida, vad som händer så står jag kvar!Barnen | 1 kommentarer


Värt

Postat av Cassandra den 2011-09-22 10:36:58


Igår fick jag mer pass att jobba på Geggamoja Store, så himla underbart :) Längtar efter varje gång jag ska jobba och nästa vecka jobbar jag både fredag och lördag, ett 8 timmars pass och 5 timmars pass, de gillas. Jobbar även nu på lördag, så de blir två jobb helger i rad, sen ledig och sen jobbar jag helgen därpå igen.

Känns verkligen hur kul som helst att börja jobba igen! Komma igång, men snart börjar jag jobba på mitt heltidsjobb igen. De ska bli kul, men kommer säkert vara helt slut i början då jag inte är van ;) Men de kommer säkert gå jätte bra! Kommer även försöka jobba så mycket som möjligt på geggamoja. Sen hoppas jag med att få börja plugga, men de får visa sig i framtiden. Jag har mina planer iallafall :)


Vardagen | 0 kommentarer


Förberedelser

Postat av Cassandra den 2011-09-22 09:10:39


Snart är oktober här och förberedelser är i full gång för Lexus 1 årskalas. I år ska vi försöka ha ett stort kalas, alla som blir bjudna är uppskrivna. Blir inget barnkalas i år. Men nämaste släkt och vänner är bjudna. Tema har jag börjat fundera på, men inget som kommer avslöjas. Så hoppas de kommer bli en kanon födelsedag :) De är verkligen helt sjuk om 1,5 månad fyller våran lilla kille 1 år. Och kan sättapengar på att denna månad kommer gå fort. Så denna månad kommer bli en månad med massa förberedelser.


Vardagen | 2 kommentarer


Fingerfärg

Postat av Cassandra den 2011-09-21 20:12:29Två koncentrerade barn
2 0 1 1 - 0 9 - 2 1


Idag innan jag och Lexus gick till dagis för att hämta Josefin så gick vi förbi br för att köpa fingerfärg för tyckte att när de är så tråkigt väder ute måste man hitta på något kul. Och Lexus har aldrig målat med färg på de sättet så tyckte att han skulle få pröva på de.

Så när vi hämtade Josefin så berättade jag vad vi skulle göra så idag gick de fort att gå hem. Hon älskar att rita, måla ja allt som har med färg att göra. Hon började fint rita på sitt papper och sen såg hon att jag gav Lexus lite färg i handen så han kunde måla med händerna också, så började Josefin rita heal sin arm. De tyckte tydligen hon var jätte kul. Lexus stoppade först fingrarna i munnen, sen kom penseln in i munnen några gånger. Sen ville han inte måla mer, haha. Min söntos tyckte inte alls de var kul att måla, man kunde ju inte äta de ;)

Josefin tyckte de var jätte kul. Hon skrattade och pratade hur kul hon tyckte de var och de slutade bra när dom fick bada efter. Men de var inte uppskattat av lillkillen heller då han bara ville mysa med sin mamma efter den hemska upplevelsen med färgen ;) hahaha. Han är bara för söt min prins. Min prinsessa med för den delen. Gud vad jag älskar mina underbara barn.Barnen | 2 kommentarer


Mysväder

Postat av Cassandra den 2011-09-21 16:40:32Fina Lexus i helgen
2 0 1 1 - 0 9 - 1 7


I helgen när vi var hos våra gamla grannar så var vi en park vid dom. Så lexus fick krypa runt i de fina vädret och undersökte alla stenar som låg på marken. Jätte intressant tycker våran lilla prins. Vart har derra väder tagit väder, så trist med all regn. Skulla vara mysigt att få leka i parker än att sitta inne och tråka, finns inte lika mycket att hitta på. Hösten är mysig när solen skiner och man kan ha lite varmare kläder och bara mysa med alla fina färger i naturen :) Så kom tillbaka solen!Lexus i bilder | 4 kommentarer


LEHM ♥

Postat av Cassandra den 2011-09-20 21:03:372 0 1 1 - 0 9 - 1 5Lexus i bilder | 2 kommentarer


Tisdag

Postat av Cassandra den 2011-09-20 10:57:59


Diska
Vika tvätt
Plocka undan
Damma
Damsuga
Torka golv (lånade ut moppen till Denise och glömt att den fortfarande är där, så de får torkas så fort jag får tillbaka den)

Sen ska jag ta mig ner till babyland och köpa vantar och halsdukar till barnen så jag har deras vinterkläder klara. Lexus ska ha mat. Sen ska Josefins hämtas på dagis. Får se hur mycket jag hinner med idag, annars får jag fortsätta imorgon eller så gör jag de när min huligan är hemma ;) De är inte de lättaste att städa när Josefin är hemma då hon river fram allt istället, men kasnke ska sätta henne framför en film! Så får jag allt gjort, men vi får se hur jag löser detta :D
Vardagen | 0 kommentarer


Snabbare än vad vi trodde

Postat av Cassandra den 2011-09-20 09:56:49


Förra vecka fick vi brevet från komunen att Lexus kommit in på ett annat dagis. Josefins dagis och detta dagis ligger lika långt från oss (så de är som en triangel mellan oss). Så de är skönt att han fick ett närliggande dagis. Skulle tacka ja i fredags men de var stängt, så igår tackade jag till platsen och den 8 November skulle han börja där. Men under dagen hade jag ett missat samtal och försökte ringa upp, men de har bara telefontid mellan 9-11. Så idag kl 9 ringde jag komunen och de beskedet att Lexus kommit in på samma dagis som Josefin. Vi hade garanterat plats i Augusti och få en plats tidigare kunde vi bara hålla tummarna för att få. Lexus låg nästa på tur och de var tydligen en som tackat nej till sin plats och den fick Lexus. Vilken lättnad, vilken tur vi hade :) Så i veckan får jag ett nytt papper och då får vi veta vilken datum han börjar på Josefins dagis :)


Lexus i ord | 2 kommentarer


Min fina dotter

Postat av Cassandra den 2011-09-18 21:18:08


Bjuder på två bilder på Josefin från förra året! Min fina dotter! ♥

2 0 1 0 - 0 9 - 1 0Josefin i bilder | 3 kommentarer


SÖKES

Postat av Cassandra den 2011-09-18 18:41:27


Kläder i stl 74/80.
Du kanske har lite kläder hemma, bodysar, byxor, sparkdräkter utan armar.
Är intresserad av kläder till Lexus som behöver lite kläder till dagisstarten!


Vardagen | 0 kommentarer


Underbar Lördag

Postat av Cassandra den 2011-09-17 20:45:03


Dagen började med dans på schemat. Ni som inte vet så går Josefin på danslek varje lördag mellan 10.00-10.30. Förra lördagen var första gången och då var hon blyg och satt bara med Christofer. Men idag dansade hon, min mamma var också med och hon dansade med Josefin hela tiden, de var Josefin som ville eftersom hon inte ville danska själv, men snart kommer de också! Men man blir så stolt när hon vågade att dansa och säga att hon var där :)

Sen efter dansen så åkte vi hem, åt lite lunch och sen åkte vi till våra gamla grannar. Dom flyttade för ett tag sen och idag åkte vi till dom för att busa lite. Kan säga en sån underbar lägenhet. Vill ha, ge mig :D haha, men tyvärr på fel sida, hade den lägenheten legat på den gården vi bodde på nu hade jag inte tackat nej! Jätte fin verkligen! Vi gick till en park i närheten och busade och pratade och hade de jätte trevligt! Underbara männiksor :) Glad att vi träffat er! :)

Sen efter att ha busat i några timmar åkte vi vidare till mina föräldrar för att äta middag. Grillade, sista gången detta år typ :) Så himla gott. Innan hemgång åt vi god paj. Nu sitter vi i soffan och myser, eller Christofer spelar lite NHL eftersom de är skit på tv, men snart ska vi mysa till en bra film :) Hoppas ni haft en lika bra lördag som oss!Grabbarna grus, Lexus kompis Rocky


2 0 1 1 - 0 9 - 1 7Lexus och hans kompisar | 2 kommentarer


Dags att hämta Josefin från dagis

Postat av Cassandra den 2011-09-16 14:27:30


Nu ska jag och Lexus gå och hämta Josefin på dagis och sen är de dags för helg. Vi har lite saker i helgen som står på schemat. Sen på tisdag har dom gruppfoto på dagis så vi ska väl se om vi kanske kan hitta något nytt till skruttan. Jag och Christofer funderar på en klänning från geggamoja, men vi får se :) Nu måste vi gå :)

 

 

2 0 1 1 - 0 9 - 1 4Lexus i bilder | 3 kommentarer


Dagisplats i November

Postat av Cassandra den 2011-09-14 12:38:24


Visst känns de lite jobbigt, men om 2 månader börjar Lexus på dagis. Våran lilla kille har blivit stor. Jag har väntat och väntat och ringt och kollat hur de går med dagisplats, men då får jag som svar att de inte kommit till Novemberbarnen ännu. Men idag ringde jag igen. Och nu fick jag ett vettigt svar! Jag vet att Josefins dagis är full. Så Lexus kommer börja på ett annat dagis i närheten.

åter till samtalet så fick jag veta att ändringen på min ansökan inte ahde gått igenom riktigt att de fortfarande stog att jag ville ha in honom i januari. Och de stämmer inte, vill ha in honom nu redan i november. Och då var hon snäll och fixade till de och sen fick jag veta att jag har plats på de dagiset jag ville sålänge. Så han kommer gå på ett dagis 3 min från de Josefin går på sålänge. Men sen fick jag veta att Lexus ligger först i kön, så nästa lediga plats på på Josefins dagis får han. Och då sa hon även att hon väntar svar från en, och om dom tackar nej så kommer vi få den platsen. Och sen om jag förstod de rätt kommer även en sluta. Så förhoppningsvis kommer Lexus i på samma dagis som Josefin på en gång istället för att gå på ett annat dagis sålänge. Eller så kommer han få gå där ett tag tills de blir en ledig plats. Så nu håller vi tummarna på att dom tackar nej :) Så detta samtal gjorde mig lite lättare och glad :) Har vart lite orolig att han inte skulle få nån plats nån stans eftersom jag inte hört något eller fått något papper. Så imorgon får vi papper att han har plats på de andra dagiset, men vi står fortfarande kvar i kön på Josefins dagis :)

Så nu blir de njuta av sista tiden som mammaledig, för snart är de dags för jobb igen.Min lilla busunge


2 0 1 1 - 0 9 - 1 4Lexus i ord | 4 kommentarer


Mammas matglada kille

Postat av Cassandra den 2011-09-14 12:25:05


När vi började med smakportioner mellan 4-6 månader så fick Lexus bara kvälvningar efter kvälvningar och han ville absolut inte ha maten. Men sen efter tips så började vi om och gjorde allt som soppa så han skulle börja vänja sig med maten och smaken. Och efter de har Lexus varit våran matglada kille. Han äter och äter och de finns inget stopp. Han kan verkligen äta hur mycket som helst. Och om vi andra äter så ska han också självklart ha.

De är också därför vi ska kolla med hans vikt varför han inte går upp som han ska. Han äter mängder och går inte upp och de känner ju inte så bra. Men hoppas vi får ett svar vad de kan vara. Kanske kan vara någon allergi?! Fast då tycker man att vi borde märkt något, utslag, dålig i magen m.m.

Idag blev de pannkaka till lunch, lite rester från gårdagens middag. Vilken hitt de är! Han älskar pannkaka. Men han älskar försig all mat, men idag tror jag de var extra gått liksom igår eftersom man får äta själv med händer. Vissa saker for han fortfarande inte äta själv ;) Men för de mesta gör han de :D

2 0 1 1 - 0 9 - 1 4Lexus i ord | 1 kommentarer


Josefins vinterkläder

Postat av Cassandra den 2011-09-13 22:49:41


Nästan check iallafall.
Nu är iallafall, jacka, byxor och mössa klart. Nu ska vi bara köpa vantar och skor till damen. Och vad ska man köpta för skor, de är verkligen en djungel. Kavat går bort då Josefin har så smala fötter. Varje vinter hittils har Josefin haft viking, så vet inte om vi ska köpa de detta år också, eller om vi ska kolla vidare på ett annat altenativ! Har ni några tips på bra vinter skor?

Förra året hade Josefin en overall från didriksons. Men detta år blir de tvådelad från Geggamoja. Jackan fick hon utav oss förra vintern så vi kände att hon skulle få ha den och matchande byxor i år. Sen fick hon även en vintermössa från Geggamoja.Shopping till barnen | 6 kommentarer


Min prinsessa

Postat av Cassandra den 2011-09-13 12:16:14


De känns lite tomt hemma när inte Josefin är här. Men vet hur kul hon har med alla sina kompisar på dagis. Saknar henne som tusan.Bjuder på en bild från i sommras


2 0 1 1 - 0 7 - 2 0Josefin i bilder | 3 kommentarer


12 september 2011

Postat av Cassandra den 2011-09-12 15:42:23


Idag har vi bara vart hemma, vi skulle egentligen gå på en öppenförskola med en annan mamma och hennes två barn, men tyvärr vågar jag inte chansa för Lexus var små snorig när han vaknade och är fortfarande lite snorig. Så vi har bara tagit de lugnt. Ätit god lunch, lekt. Jag har diskat, tvättat, hängt tvätt, la i en ny tvätt i maskinen. Vi har lekt lite till. Städat Josefins rum en gång, ätit mellanmål och nu håller jag på att göra kalops till middag, de var grymt länge sen. Så de står på spisen nu.

Christofer är påväg hem nu från jobbet. Så då blir de väl att fortsätta att leka med barnen och fixa här hemma. Så skönt när de är lite rent här hemma så barnen kan springa/krypa hur dom vill utan att något ligger i vägen ;) haha!


Vardagen | 0 kommentarer


Måndagslista

Postat av Cassandra den 2011-09-12 12:36:25» Har två helt underbara barn här hemma, mysiga och glada
» Hade en bra helg
» Vi åt en jätte god lunch idag
» En ny vecka att se fram emotVardagen | 0 kommentarer


Mojje och Lexus

Postat av Cassandra den 2011-09-11 22:11:262 0 1 1 - 0 9 - 1 1Lexus i bilder | 2 kommentarer