Fina vädret

Postat av Cassandra den 2012-01-30 19:08:35


Josefin i de fina vädret
2 0 1 2 - 0 1 - 3 0



När Lexus skulle sova efter lunch så klädde vi på oss så fick han göra de i vagnen. Josefin ville vara hemma idag från dagis och då måste man hitta på något kul med henne också och inte bara vara hemma och tråka. Så vi gick ut i de fina vädret och åkte pulka. Vi hade de jätte roligt och de blev nästan som ett träningspass så månag gånger man fick gå upp för backen ;) haha! Men Josefin hade jättekul och hon betsämde själv när hon ville gå hem och då drack vi varm chocklad :)


Josefin i bilder | 3 kommentarer


Första gången jag vabbar

Postat av Cassandra den 2012-01-30 18:58:38



Våran fina sjukling
2 0 1 2 - 01 - 3 0


Imorgon ska jag vabba för första gången ever. Min lilla plutt, min älskade Lexus har blivt sjuk :( Han är jätte hosig och snoret rinner. I lördags fick han ett kruppanfall. Men vi klarade av de hemma med hjälp av frisk luft och näspray och hans astma mediciner. Han har haft de förut så denna gången visste vi vad vi skulle göras. Men med kontakt med vårdguiden hela tiden om vi skulle göra något eller om vi skulle åkt in. Men vi fick beröm att vi klarade av situationen bra.

Nu är han iallafall hostig och snorig och då får han absolut inte gå på dagis. Så nu ska han få vara hemma och bli frisk. Får hoppas att Josefin klarar sig. Så hoppas Lexus blir frisk snart så jag kan återgå till jobbet.


Lexus i ord | 2 kommentarer


Första steget

Postat av Cassandra den 2012-01-28 19:40:36


Min duktiga prins ♥ Mamma älskar dig så mycket Lexus!
2 0 1 2 - 0 1 - 2 8

Den 17 januari 2012 stod Lexus själv för första gången. Då blev jag verkligen hur stolt som helst. Men idag blev jag ännu stoltare. Lexus tog sitt första steg. Den 28 januari 2012 hände de. Dock har han inte gått nått mer steg, men snart kommer de också! :) Mammas otroligt duktiga son. Man kan absolut inte bli något annat än stolt! ♥


Lexus i ord | 3 kommentarer


Vart är Lexus?

Postat av Cassandra den 2012-01-28 19:31:24


2 0 1 2 - 0 1 - 2 8

Här är jag !! :)


Lexus i bilder | 0 kommentarer


Lediga

Postat av Cassandra den 2012-01-26 22:11:25


Mina fina, mamma älskar er
2 0 1 2 - 0 1 - 2 6



Idag fick barnen vara lediga. Jag var själv ledig så ville umgås med barnen så de fick vara hemma med mig. Vi började dagen med massa bus i parken. Josefin drog runt Lexus i pulkan. Lekte i snön och vi hade de riktigt mysigt. Sen när Lexus skulle sova så tog vi bussen till farsta för jag tänkte kolla på ett par nya innebandyskor som inte finns nån stans :P Josefin ville ha ett par lila byxor, men vi hittade inga. Josefins favoritfärg är lila :) Och något annat som Josefin gillar är prinsessor. Efter disney on ice så är de bara prinsessor som gäller. Filmerna som visar mest här hemma är Skönheten och odjuret och törnrosa.

Annars idag har vi bara tagit de lugnt och bara myst! Älskar verkligen mina barn. Mitt allt, mina underbaringar.


Barnen | 1 kommentarer


Josefin -"Mamma jag har ritat min familj"

Postat av Cassandra den 2012-01-22 19:53:51


Pappa, Mamma, Josefin och Lillebror. Josefins fina teckning, hennes familj


Nu ikväll satt Josefin och ritade i köket, medan jag satt bredvid. Sen säger hon, -"Mamma jag har ritat min familj" och så visar hon sin teckning. Tycker verkligen resultatet på teckningen var hur fin som helst! Min duktiga tjej! Konstnär kanske?! Josefin älskar att rita! De kanske märks. Har ju lagt upp 2 teckningar på kort tid nu :P


Vardagen | 1 kommentarer


Svaret

Postat av Cassandra den 2012-01-21 17:57:33





För några dagar sen fick jag svaret på varför jag är så stor utav Josefin. Jag väntar tydligen två små bebisar. Så himla skönt att få svar varför jag har så stor mage ;) haha. Så himla söt. Josefin vill ha måna syskon har hon sagt, men först vill hon ha en till lillebror som ska heta Mojje.

Men denna teckning gjorde Josefin för några dagar sen. Hur duktig som helst har hon blivit på att rita. De är verkligen hur kul som helst att se hur hennes utveckling blir när hon ritar gubbar. Tycker verkligen denna teckning blev så fin. Sen tycker jag verkligen de var så kul att hon ritade två bebisar vid magen.


Josefin i ord | 0 kommentarer


Lillebror och dotter ♥

Postat av Cassandra den 2012-01-16 22:03:14



Världens finaste lillebror och dotter ♥
2 0 1 1 - 1 2 - 2 4



Josefin i bilder | 2 kommentarer


Blivande hockeyproffs?!

Postat av Cassandra den 2012-01-16 16:38:09


Första gången på isen
2 0 1 2 - 0 1 - 1 5



"Riktiga Hockeyspelare börjar inte som vanliga människor med att gå! De åker skridskor!"

Igår var vi på torvalla för att åka lite skridskor. Även Denise följde med. Josefin ville inte åka och låg mest på isen. Hon verkar inte ha lust att lära sig att åka skridskor och de är inget vi kommer tvinga henne att göra. De får ta den tid de tar. Men vi prövade att sätta på Lexus skridskorna. Han älskade de. Han stod själv med hjälp och med den hjälp tog han sig fram lite. Han älskade att åka runt med Christofer. Så undra om vi har ett blivnade hockeyproffs i familjen?! Han verkligen totalvägrade och skrek så fort han inte fick åka något mer. Så att åka skridskor är tydligen roligare än att gå ;)

Lexus är 14 månader, vill inte gå, vill inte stå. Men åka skridskor de är tydligen hans grej ;)


Lexus i ord | 5 kommentarer


Uppdatering om dagis

Postat av Cassandra den 2012-01-11 22:23:32



Min älskling
2 0 1 2 - 0 1 - 1 0

Lexus älskar verkligen dagis. Han blir ledsen när man lämnar och de gör verkligen så ont i mamma hjärtat. Vill bara ta med mig honom hem igen. Men jag måste jobba. Men de släpper fort och han leker, han äter, han sover. Äta har aldrig vart något problem för våran prins och de är de inte på dagis heller. Han leker och har sig :) Han sover bra och vaknar och kryper mot dörren. Våran lilla prins vet vad man gör när man vaknar. Tycker verkligen de är helt otroligt. Förut fick dom hämta Lexus när han vaknade efter vilan. Men nu kryper hans jälv mot dörren. På dagis säger dom att han har de jättebra och trivs och de tror jag verkligen på :)




Lexus i ord | 3 kommentarer


Simning

Postat av Cassandra den 2012-01-11 20:56:00


Jag tog ett beslut. Eftersom ja inte hinner träna så mycket innebandy så himla mycket då jag ofta jobbar när träningen är så har jag tagit ett beslut att börja simma igen. Denna gång ska jag verkligen simma. Var och simmade en timme idag och de var verkligen så skönt. Så nu ska jag försöka simma så mycket som möjlig för att hålla igång. Så skönt att komma igång igen! Så redan imorgon så befinner jag mig i simhallen för att simma några längder :)




Vardagen | 0 kommentarer


Imorgon onsdag

Postat av Cassandra den 2012-01-10 22:02:12


♥ Lämna barnen på dagis till halv 9
♥ Gå till torvalla och simma
♥ Jobb 11.30-21.0
♥ Hem och sova


Vardagen | 0 kommentarer


Benjamin

Postat av Cassandra den 2012-01-10 18:15:30



Lilla Benjamin
2 0 1 2 - 0 1 - 1 0



Barn & familj | 0 kommentarer


Ledig dag

Postat av Cassandra den 2012-01-10 18:13:32


Idag var jag ledig från jobbet. Blev inte dirket någon sovmorgon för barnen lämnades på dagis vid 9 tiden. Efter de åka jag direkt till Camilla och lilla Benjamin för en mysdag. Blev bjuden på frukost :) Sen tog vi de lugnt och bara hade de trevligt som vanligt innan vi gick mot dagis för att hämta barnen. De behövde inte gå lika länge eftersom jag är ledig :) Sen tog vi oss till parken för att leka en stund. Efter ett tag började Camilla och Benjamin att röra sig hem och vi gick en stund efter och så gjorde vi varm chocklad och lite smörgås. Mycket gott efter man vart ute i de kalla ett tag.




Vardagen | 0 kommentarer


Finaste barnen, älskar er

Postat av Cassandra den 2012-01-10 16:22:57





Mina underbar barn. Bilder från idag när vi var o parken och lekte
2 0 1 2 - 0 1 - 1 0



Barnen | 3 kommentarer


14 månader

Postat av Cassandra den 2012-01-09 22:46:39


Min prins på julafton ♥
2 0 1 1 - 1 2 - 2 4


Idag blir min lilla prin hela 14 månader. Tiden går verkligen så fort, för 2 månader fyllde han 1 år. Min lilla prins är fortfarande feg och har inte börjat gå ännu. Får se när den dagen kommer, att han står själv för första gången, att han tar sina första steg. Men han tycker helt enkelt att krypa är en kanon ;) Men han är lite feg av sig. Han går jättebra när han håller i en hand eller båda, mot möbler, väggen allt. Men när man tar bort fingrarna så sätter han sig på en gång. Han skulle kunna stå själv, de ser man att han skulle kunna, men han vill helt enkelt inte :) Men snart kanske de kommer!

Annars växer han för fullt :) Han kan säga, mamma, pappa, däää (där) och bampa (lampa). Min lilla prins. Älskar dig Lexus ♥


Lexus i ord | 0 kommentarer


Nya skridskor

Postat av Cassandra den 2012-01-06 21:55:19


Mina (stl 38) + Josefins (stl 22)


Jag trodde verkligen jag hade kvar mina gamla skridskor hos mamma sen jag flyttade hemifrån. Men de hade jag tydligen inte. Så för nån vecka sen fyndade min sambo ett par nya skridskor till mig. Sen fyndade han även ett par till Josefin. Så nu äger jag och Josefin ett par nya skridskor. Josefin hade ett par, men vi tror dom var lite förstora. Fast vi mätte och höll på när vi köpte dom. Och on blev jätteglad när hon såg att hon och jag har lika dana skridskor + så blev hon ännu gladare när hon märkte att jag hade fått skridksor så jag kunde åka med henne. Så nästa gång jag är ledig så ska vi åka lite skridskor :)


Vardagen | 0 kommentarer


Julfina

Postat av Cassandra den 2012-01-06 20:22:28


Mina helt underbara, fina barn.
2 0 1 1 - 1 2 - 2 4


De är inte alls de lättaste att ta kort på barnen längre. Josefin har verkligen en egen vilja och vill inte alls vara med på kort och Lexus har verkligen tröttnat han också :P Så att ta kort på julafton på barnen var inte de lättaste!

Våran jul var iallfall kanon! Barnen blev såklart bortskämda. De känns verkligen som de var jul igår. Men de är 2 veckor sen, tiden går verkligen fort! Och ännu fortare tycker jag att de går nu eftersom man jobbar hela tiden :P


Barnen | 2 kommentarer


3 januari 2012

Postat av Cassandra den 2012-01-05 23:52:15


Mammas fina tjej. När vi var ute och lekte på nyårafton.
2 0 1 1 - 1 2 - 3 1



Den 3 Januari blev Josefin 3.5 år. Vart tar tiden vägen?! Om ett halvår fyller hon 4 år. Shit alltså! Mammas fina och helt underbara tjej.

Har en sak att berätta!
För ett tag sen fick vi veta att Josefin skulle börja på en ny avdelning. Hon och de andra 3 åringar (födda 08) ska bilda en ny barngrupp på deras dagis. Och de är något jag verkligen gillar! Jag tror de kommer bli toppen. Förut var de så att de var 3 småbarnsavdelningar (1-3 år) och 2 storbarnsavdelningar. Men nu är de så att de är många i kö för att komma in på dagis i centrala handen och på Josefins dagis var de en lokal ledig. Så då tog ett betslut att öppna en till avdelning. Istället för att bilda en avdelning med de äldsta barnen så bestämde dom att ta de barnen som var äldst på småbarnsavdelningarna, alltså de barn som är födda 08. Alla de barnen har under höstterminen gjort mycket tillsammans.

Måste säga att jag tror de kommer bli hur bra som helst! De är kompisar som Josefin gillar som följer med. Så på måndag eller om de var tisdag, kommer inte riktigt ihåg vilken dag de var (har inte så mycket koll just nu, hahaha) börjar Josefin på sin nya avdelning. Och hon tycker de kommer bli jättekul. Vi har pratat med henne och berättat för henne vad som kommer hända. Hon förstår. Men nu säger hon bara om Theodor följer med så vill hon börja på den avdelningen. Och de kommer han göra så hon är glad :) Får se hon reagerar första dagen. Men jag tror allt kommer gå jättebra.


Josefin i ord | 0 kommentarer


Disney on ice

Postat av Cassandra den 2012-01-05 21:52:34


Josefin och Julia leker med sina Bell-dockor innan föreställningen börjar
2 0 1 2 - 0 1 - 0 5


Idag var jag ledig, ända dagen denna vecka som inte är jobb för min del :P Dagens äventyr var Disney on ice. Vann biljetter för ett tag sen. Och inte bara 2, utan 4. Men eftersom biljetterna inta var bredvid varandra så gav jag bort 2 till en kompis och hennes dotter. Julia, Emelies dotter är ett stort fan av Trassel och eftersom Rapunzel skulle vara med i år så tänkte jag direkt på henne och tyckte de var en självklarhet att de skulle följa med :)

Så vi mötte upp Emelie och Julia vid 12 tiden för lunch på donken. Sen blev de lite tittade i affärer och sedan massa tittande och shoppande inne i globen innan föreställningen började. Josefin fick en Bell-docka, Bell-halsband och även lite annat smått och gott.

Tror Josefin gillade de extremt mycket, fast sina små utbrott :P Hon blev lite arg och ville jämt sammarbeta. Hon vaknade tidigt imorse och sov ingen under dagen så tror mycket beror på de. Ibland behöver hon sin vila, ibland behöver hon den inte :) Tror Josefin uppskattade en dag med bara mig och sen belv de en bonus att hon hade en kompis med. Och hon har pratat massor om Julia sen vi kom hem. Vi hade iallafall en toppen dag tillsammans med Emelie och Julia. Och föreställningen var verkligen toppen. Så de blir nog biljetter till nästa år också, då ska vi sitta på bättre plats och självklart ska Christofer få följa med. Lexus får vara hemma ett år till, vill helst att han är runt 3 år när han ska följa med, så han verkligen uppskattar de :)



Josefin i ord | 0 kommentarer