Läkarbesök på hudding!

Postat av Cassandra den 2010-08-30 20:32:10


Ja då var de där mötet på huddinge avklarat. Och hade verkligen förväntat mig lite mer respons :P haha! Ni som inte vet så vill jag göra ett kejsarsnitt denna graviditet. Varför kanske många undrar?! Jo jag ska förklara för er. När jag väntade med Josefin fick jag jätte svår havandeskapsförgiftning och blev mycket mycket sjuk! Jag blev igång satt och inget resultat hände. Jag kämpade och som jag tycker hade världens hemskaste förlossning och den slutade med akut kejsarsnitt! Den förlossningen  skrämmer mig.

Ni kasnke tycker jag är löjlig! Men jag vill egentligen inget hellre en att få ett planerat kejsarsnitt. Men idag så började vi prata. Och än så länge så mår jag jätte bra med denna graviditet. Precis som jag gjorde med Josefin, men sen sa de vara poff och jag blev jätte sjuk. Men förhoppningsvis så kanske jag klarar de. Men får se.

Läkaren berättade för mig att de inte är bra för mig eller barnet att göra kejsarsnitt en gång till. Man kan blöda mer, infektionsrisk, barnet kan skadas. Ja de kändes som om hon skulle skrämma mig. Hon tyckte att vi skulle bestämma en ny tid (om 3 veckor) så ska vi prata om de igen då och se hur jag mår. För hon tycker om jag ändå mår bra så ska jag inte planera ett kejsarsnitt. Och jag känner att jag vill inge hellre. Jag är inte rädd att föda vaginalt, jag är rädd att de ska hända samma sak igen. Och jag berättade de och hon förstod. Men ändå tyckte hon att om jag ändå har en bra graviditet och kommer ha lika bra och kommer gå hela vägen till BF så kan jag lika gärna föda vaginalt.

Men jag vet verkligen inte vad jag ska säga för att få dom att förstå! På min MVC sa läkaren att de inte skulle vara något problem och hon förstod mig. Och de ända hon sa att jag aldrig kommer kunna föda vaginalt om jag gör ett kejsarsnitt nu igen. Men på MVC kan dom inte ta nått beslut.

Aja, vi får se vad som händer! Jag får väl sitta och tänka på hur de kommer bli och känna mig rädd ända fram till förlossningen. Eller jag vet inte! Tycker bara de är sjukt allt. Har jag inga rättigheter? :/ I denna stund hoppas jag att jag blir lika sjuk så kasnke jag kan få kejsarsnitt, men självklart vill jag inte må dåligt och vill inte att lillebror ska må dåligt! Ni får tycka att jag är sjuk i huvudet som vill sumpa till världens bästa upplevelse som jag hela tiden får höra och är lika trött på att höra de. Men de är väl jag som betsämmer vad jag vill?! Jag kan inte råför att är rädd för denna förlossning :(



Kommentarer
Postat av: Trebarnsmamman

Hej!

Börjar med att säga att jag gjort tre kejsarsnitt. Inget var de andra likt och tyvärr mådde två av barnen inte bra när de föddes (och de var de två som är födda med planerade snitt). Dvs det finns en risk med att föda med snitt, men ibland måste hälsan hos barnet eller mamman gå före en vaginal förlossning som också faktiskt är en risk.



De har inte rätt att neka dig snitt. Så det är du som bestämmer. Däremot anser många läkare att snitt är riskablare och svårare än en vaginal förlosssning + att ett snitt kostar landstinget mycket mera pengar, alltså har de allt att vinna och inget att förlora på att försöka övertala dig.



Om du känner som du gör skall du stå på dig! För bara du vet hur du mår!!!!



En tanke att fundera kring är att efter ett snitt kan du välja vaginalt eller snitt nästa gång. Efter två snitt blir det alltid snitt. Så om du funderar kring att vilja göra en vaginal förlossning är detta din enda chans.



Om jag vore du skulle jag nog driva igenom att om du får havandeskapsförgiftning så skall du snittas. Om du däremot mår bra hela vägen så föder du vaginalt.



Men som sagt, du bestämmer...och ingen skall tala om för dig vad du skall göra!!!!!

2010-08-30 @ 20:56:34
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se
Postat av: Nikki

Du är verkligen inte sjuk i huvudet för att du vill göra ett kejsarsnitt. Jag förstår att du är rädd för att det ska bli som senast och jag hoppas att de bemöter din rädsla på allvar. Jag har fött båda barnen vaginalt men bara för att det fungerade för mig och för många andra så fungerar det inte för alla. Man ska göra det som känns bäst för en själv och barnet! Fortsätt kämpa om du känner att du verkligen behöver ett planerat kejsarsnitt.



Jag tänkte fråga om du tycker att det är roligt att gör bloggdesigner? Jag är i stort behov av en ny, den jag har nu har jag haft i ungefär ett år och den stämmer ju inte alls med hur vårat liv ser ut nu. Skulle du ha lust att hjälpa mig? Du gör som du vill, var bara tvungen att fråga! =)

2010-08-30 @ 21:12:54
URL: http://nikkimamman.blogg.se/
Postat av: Emelie- 2 barnsmamma<3

Jag hade samma problem. Fast jag ville inte göra kejsarsnitt utan jag ville bli igångsatt. Jag fick bråka som sjutton och ingen lyssnade på huddinge, alla sa bara "men eftersom att du mår bra den här graviditeten och alla förlossningar är olika så klarar du dig utan att bli igångsatt". Jag vet precis vad du menar, det kändes som att ingen lyssnade på mig. Jag var rädd ända fram till förlossningen i alla fall, även fast min barnmorska på mvc sa att jag skulle få bli igångsatt. Jag gillar inte specialist mvc på huddinge. Om jag skulle föda igen så ska jag kräva att det blir på ett annat sjukhus, huddinge har inte lyssnat på mig dom gångerna jag vart där. Men det ända jag kan säga är att stå på dig! Kräv att dom ska göra som du vill, det gjorde jag och till slut fick jag bli igångsatt. Det är DU som ska föda, inte dom.

Kram

2010-08-31 @ 13:13:48
URL: http://emeliiewallin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback