Godnatt!

Postat av Cassandra den 2011-01-31 23:56:10


en sovande Lexus

 

Nu säger jag godnatt! Mina två sötnosar sover! Josefin somnade vid halv 8 och Lexus runt halv 10 tiden! Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova! Christofer kommer väl hem om nån timme, om inte tidigare! Imorgon så lämnar vi Josefin på dagis och så går vi vidare för att träffa prästen. Sen åker vi vidare till stan, då Christofer ska till tandläkaren och jag och Lexus ska träffa en kompis! Sen möts jag och Christofer samman för att åka och hämta Josefin tillsammans! :) Sen blir de nog att gå förbi ica för att handla då vi inte har något i kylen :P haha! Men men, godnatt på er!




Vardagen | 6 kommentarer


Bästa kompisarna maj-10

Postat av Cassandra den 2011-01-31 15:12:07





Josefin och hennes kompisar | 5 kommentarer


Dop önskelista

Postat av Cassandra den 2011-01-31 12:48:31


  • Pengar
  • Pengar till sitt sparkonto
  • Presentkort på polarn och pyret lr hm lr kappahl
  • Randig body och byxer från polarn och pyret stl 62 lr 68
  • Vindfleecejacka baby, blå (polarn och pyret) - stl 68 lr 74
  • Mössa baby, blå  (polarn och pyret) -stl (den minsta dom har)
  • Halsband med bokstaven L
  • Brio skallra vit lr svart
  • Elsa Beskow - Hattstugen matset, bestik och underlägg
  • Sparbössa
  • Dopsaker som tex finns på Guldfynd, som tex silver ram, en sparbössa i silver, en karusell med bild lr tex en silver rambok som man kan sätta bilder i (vet inte riktigt vad man säger om den).
  • En personlig pall (www.bondeofsweden.se)
  • Sängkläder till spjälsäng

Bilder på lite av sakerna som finns i önskelistan




Vardagen | 2 kommentarer


Ny vecka

Postat av Cassandra den 2011-01-31 11:24:56


Nu är de ännu en ny vecka och imorn är de en ny månad. Shit vad tiden går fort! Om en vecka blir Lexus hela 3 månader, 3 MÅNADER?! Varför ska tiden gå så fort för? Imorse ringde prästen mig och imorgon ska vi träffa honom! Vi hade turen och fick inte en om jag inte gillar :P haha! Förhoppningsvis är denna jätte bra. Men helst hade jag velat ha Josefins präst till Lexus också. Synd bara att hon har flyttat från sthlm.

Skulle behöva handla idag. Men vi har ingen bil och Christofer ska åka och jobba. Så vi får se vad de blir till middag idag! Något borde finnas ;) haha! Så firt Josefin vaknat blir de lunch och sen får vi se vad som hittas på idag! Fixa och dona här hemma kanske.


Vardagen | 1 kommentarer


En leksaksbil sökes?!

Postat av Cassandra den 2011-01-30 22:36:13


Vi är på jakt efter leksaksbil med märket Lexus! Har ni sätt någon? Vi har kollat över allt, men vi hittar ingen?! Vi behöver en till dopet! Snälla kan ni hålla utkik och säga till om ni sätt de nånstans?! :)


Vardagen | 7 kommentarer


Fy på mig!

Postat av Cassandra den 2011-01-30 12:15:10


De har inte vart den bästa helgen för min del! Nu i veckan blir de hårdträning och bara massa bra mat! Denna helg har bjutits på massa onyttigheter! I fredags var vi på middag hos Jessica och familj där vi åt gott och massa onyttgeter efter middagen! Samma sak igår när min bror och flickvän var här! Nej nu är de verkligen slut! Har så dåligt samvete idag! Så nu j*vlar! FY PÅ MIG!




Mitt nya jag, år 2011 | 9 kommentarer


Lilla nakenfisen

Postat av Cassandra den 2011-01-29 16:32:53


Våran lilla Prins!




Lexus i bilder | 2 kommentarer


Min glada tjej!

Postat av Cassandra den 2011-01-29 13:14:59


 

Imorse innan frukosten ville Josefin att vi skulle ta lite kort :P Brukar aldrig få ta kort på denna dam så självklart passar man på :) Men när kameran kom fram fick jag väl ta 3-4 kort och sen var de bra. Hon ville absolut inte vara med. Men då fick hon hålla lite i Lexus och då ville hon vara med på kort igen, fast man såg att hon hellre ville kolla på Tjorven. Hon har nu dissat Madicken och kollar nu på Tjorven :) hiihi




Josefin i bilder | 2 kommentarer


Josefin och Lexus

Postat av Cassandra den 2011-01-29 13:09:45





Barnen | 5 kommentarer


Tack!

Postat av Cassandra den 2011-01-28 13:18:38


Tack för allt stöd! De lite saker som tyvärr har hänt som jag inte vill ta upp här i bloggen! Men förhoppningsvis så löser sig allt! En sak kan jag iallafall ta upp som är en sak som har hänt. Vi ska betala tillbaka en viss summa till försäkringskassan för att vi inte visste att när Christofer fick jobb igen att man måste ändra årsinkomst. Pratar alltså om bostadsbidrag! Vi tog bostadsbidrag under 2009, max 4-5 månader, och för att han fick jobb och då blev våran årsinkomst annorlunda så vi måste tyvärr betala tillbaka! Vi visste inte om de, om vi hade vetat så hade detta aldrig hänt! Men men! Allt löser sig på något sätt!


Vardagen | 2 kommentarer


Tuben

Postat av Cassandra den 2011-01-28 13:05:59


Tyvärr kommer tuben inte att öpnna igen! Så jag och mina barn vill tacka framförallt Ylva för denna tid! Vi har gått på den öppna förskolan sen Josefin var 6 månader om inte tidigare och ville gärna fortsätta gå där med Lexus! Men nu får jag och Lexus hitta på annat skoj istället!


Vardagen | 1 kommentarer


Lexus utveckling

Postat av Cassandra den 2011-01-28 09:09:20




Lexus blir 3 månader den 9e och igår tog sig Lexus framåt när han låg på magen! Ta sig fram redan? Är inte de lite tidigt. Okej att han var tidigt att lufta huvudet och vända sig. Men att börja ta sig fram. Min duktiga kille, men du kan ta de lite lugnt nu ;) hihi

Lyfta huvudet: 4 December 2011 (har luft huvudet lite sen bb, men nu mena jag att hålla huvudet uppe ett tag)
Vände sig: 20 December 2011
Hittade sina händer: 5 Januari 2011
Tog sig fram: 27 Januari 2011

På 2,5 månad hade han dubblat sin födelevikt ovh idag är han våran stadiga kille på över 5kg :)


Lexus i ord | 2 kommentarer


Usch, fy och blä!

Postat av Cassandra den 2011-01-27 21:54:38


Nej jag vet inte vart jag ska ta mig till! När vi precis fått de så bra så kommer detta. Inte de roligaste alls! Usch, fy och blä! Vad ska man ta sig till egentligen! Känns absolut inge kul just nu, bara en massa depp! Igår var de lugnt idag är de skit jobbigt och jag orkar inte detta! Trodde vi skulle få ha de bra nu! Kunna åka på semester, kunna ha de bra och må bra! Nej nu vill jag inte detta längre! 2 saker som inte skulle hända oss!


Vardagen | 5 kommentarer


MVC

Postat av Cassandra den 2011-01-27 10:20:12


Nu ska jag strax röra mig mot MVC återbesök! Sen blir de hem och ta de lugnt! :) Josefin ska hämtas kl 3 så funderar på om jag ska sätta mig och pyssla med Lexus gästbok till dopet :) Sen funderar jag om man ska ta lite kort på barnen när vi hämtat Josefin. Men vi får se, de blir säkert en annan dag! Idag står de MVC och pyssel på schemat som de ser ut nu, sen får vi se om de händer något annat :P haha!


Vardagen | 3 kommentarer


HJÄLP?!

Postat av Cassandra den 2011-01-26 19:39:19


Hjälp mig att hitta en sida med massa dopdekorationer! Affären inne i stan hade stängt och de hade inte hittat en ny lokal :( Så snälla hjälp mig hitta en bra sida med ballonger, allt som hör till en dopdekoration :) Så hoppas jag fått massa hjälp nu när jag loggar in nästa gång ;) Nu blir de mys framför tven!


Vardagen | 6 kommentarer


Lexus igår och idag!

Postat av Cassandra den 2011-01-25 13:10:30


Tog lite kort på min prins igår och idag! Så kul och få massa kort på han nu, iallafall nu när han skrattar och ler så mycket! :)

Här är min glada prins idag

 

Här är min prins igår! Då ville han inte visa kameran hur glad han var! Men lika söt är han ändå! :)

 




Lexus i bilder | 7 kommentarer


1km

Postat av Cassandra den 2011-01-25 10:29:52


Nu är 1km avklarad i simhallen. Känns otroligt skönt. Simmade själv idag, lite trist. Men känner mig duktig som gickoch simmade ändå :) Jag tycker sånt är jobbigt :P Vet inte varför, men de är väl något jag fått för mig :P Sen ikväll blir de innebandy träning, gud va kul de ska bli :) Slutade träna innebandy typ mars förra året eller var de april :P Och nu har jag spelat två matcher, men ikväll blir de träning, hoppas bara jag klarar av träninget, och inte dö efter halva :P Men de är nog inge fara :)


Vardagen | 3 kommentarer


Måndag

Postat av Cassandra den 2011-01-24 22:22:12


Idag har jag haft en jätte trevlig dag! Dagen började med att jag träffade upp en kompis kl 10. Hon passade nämligen sin systers barn medan hon klippte sig så vi tog en fika och kikade i affärer :) Tror de var hundra år sen vi träffades :P Nej men de var ett tag sen, typ när vi spelade i samma innebandy lag, men nu ska de bli ändring på de :)

Sen vid ett så träffade jag Nikolina och sötnosen Elli :) Vi fikade lite och kikade i affärer, tog en liten promenad! Hade också de jätte trevlig. Vi har inte träffats sen jag var gravid med Lexus och han är snart 3 månader. Tiden går sjuk fort.

Kom hem vid 5 tiden. Åt middag kollat tv, Josefin sover och Lexus kommer somna när som helst! :) Han ligger och pratar i sin säng, går fram och tillbaka och kollar honom då vi försöker få honom och somna i sin säng, helst utan massa bumpande så man inte blir fast med de :) :P hihi! Vi har beslutat oss att försöka få honom och sova i sin säng nu. han har sovit med oss, men nu är de slut med de! Annars kommer de bli så jobbigt senare att vänja av honom. Men Josefin var de inga problem. Efter första natten så har hon sovit i sin säng :)

Idag har jag vart lite onyttig, först när jag fikade med Emma tog jag en Chailatte och med Nikolina tog jag en Chailatte. Men som tur är så simmar jag imorn + att jag har innebandyträning på kvällen :) Christofer är ledig imorn så då kan jag gå och spela innebandy. Varje tisdag när Christofer inte jobbar så kommer jag träna :D Gud va kul de ska bli, lite egen tid också, de behövs :D Iallafall när man ahr en sån som älskar att bara ligga vid tutten :P Visst de är hur mysigt som helst, men inte hela tiden! :)

Sen tyvärr har min amning tagit stryk av min viktminskning :( De jag inte ville. Jag märker att den inte alls är lika tjock längre och Lexus blir inte helt mätt så de blir ibland tillägg på kvällarna. Och de vill jag helst inte. Men han måste ju bli mätt. Men förhoppningsvis kommer de igång snart igen :) Har ju börjat äta lite mer och kommit igång och äta frukost! :) Får pumpa lite så jag får igång amningen bättre igen. Men när ska jag ha tid att pumpa förresten när jag har en son som äter konstant :P


Vardagen | 3 kommentarer


23 januari

Postat av Cassandra den 2011-01-23 20:55:36


Frukost: Äggröra (2ägg, lite lättmjölk, salt) Lingongrova med philadelfia, kokt skinka, gurka och te
Lunch: Kycklingsallad, en kycklingfile, sallad, gurka, tomat, paprika, en halv avokado, ett ägg, lite cream frech (stavning?) och vatten
Mellanmål: Apelsin
Middag: Lasagne, majs och mjölk
Kvällsfika: Två lingongrova med philadelfia och paprika, te och juice



Mitt nya jag, år 2011 | 1 kommentarer


Mina underbara barn!

Postat av Cassandra den 2011-01-23 09:56:27





Barnen | 1 kommentarer


Söndag

Postat av Cassandra den 2011-01-23 09:53:33


Nu sitter Josefin och målar samtidigt som hon kollar på Madicken! Lexus ligger och sover. Han har gjort de 1,5 timme nu. När vi gick upp imorse vid kvart i 8 så la jag honom i babygymmet och gjorde iordning frukost till mig och Josefin så låg han där så nöjd. Så jag och Josefin kunde äta ifred och sen somnade han och sover fortfarande. Så jag hann hoppa in i den snabb dusch.

Senare idag ska jag och barnen hem till mina föräldrar. Christofer ska på hockeymatch så han skjussar oss dit innan han åker och sen hämtar han oss när matchen är slut :) Innan får vi se vad som händer. Han sover fortfarande eftersom han jobbade till 4 imorse! Så allt styr när han vaknar! Jag skulle vilja åka förbi farsta en snabbis innan vi åker till mina föräldrar. Men vi får se :)

I veckan så ska jag och Christofer försöka hinna med till ikea för att handla lite saker till dopet och även lådor. Jag och Christofer ska börja spara varenda kvitto och se vad vi lägger pengarna på :) Så vi ska dela upp alla kvitton på mat, nöjen, kläder och övrigt :) Ska bli kul och se vad alla pengar går i vägen :P Sen ska vi även försöka hinna med att åka in till stan för att kolla på dop dekoration. De känns skönare att ha allt sånt gjort redan nu så man kan koncentrera sig på maten och fikat på slutet :) De blev precis inte ett litet dop som vi tänke ha. Vi har bjudit ca 60 st. Så de är mycket som ska bakas till dopen. Jag och Marie ska baka dagen innan :) Ska bli riktigt kul och mysigt, hoppas bara att hon inte ska jobba, annars får du ta ledigt ;D haha!


Vardagen | 0 kommentarer


Lexus dopönskelista

Postat av Cassandra den 2011-01-22 20:20:12


Tänkte skriva vad Lexus önskar sig i doppresent, eftersom de finns ett gäng som läser min blogg som är bjudna ;)

  • Pengar
  • Pengar till sitt sparkonto
  • Presentkort på polarn och pyret lr hm
  • Randig body och byxer från polarn och pyret stl 62 lr 68
  • Halsband med bokstaven L
  • Brio skallra vit lr svart
  • Elsa Beskow - Hattstugen matset, bestik och underlägg
  • Sparbössa
  • Dopsaker som tex finns på Guldfynd, som tex silver ram


 





Lexus i ord | 1 kommentarer


Dagens meny, 22 januari

Postat av Cassandra den 2011-01-22 16:57:33


Frukost: Havregrynsgröt och Lättmjölk
Lunch: Falukorv och makaroner (2 skivor och ca 1-2 dl makaroner) 2 hårmackor, vatten
Middag (tidig): Kyckling, en matsked ris (Skulle inte ha ris, men blev lite sugen så tog lite), blandsallad, vatten

De kommer bli lite kvällsfika för oss, vi åt middag tidigt så vi kunde äta med Christofer innan han åker till jobbet. Så tänkte ta nån smörgås och te. Så jag och Josefin kommer ha lite kvällsmys senare (låter inte som vi brukar ha lite kvällsmys på helgerna, men de har vi varje fre och lör)!


Mitt nya jag, år 2011 | 1 kommentarer


Måla

Postat av Cassandra den 2011-01-22 12:26:36


Josefin älskade sin julklapp från Nellie, Oliwer och familj. Här kommer två bilder från när hon målade innan jag och Lexus hamnade på sjukhuset! Kanske ska ta fram de idag igen när hon vaknat :) Vi får se! Något pyssel ska vi nog komma på :)





Josefin i bilder | 3 kommentarer


Svar till anonym och till er alla

Postat av Cassandra den 2011-01-22 12:16:36


Anonym om Sovmorgon:
Tänkte bara ge dig ett litet tips, när jag gick ner i vikt. Jag tog bort all pasta, ris, potatis, bröd, även hård bröd. Och åt bara grönsaker till maten. Jag gjorde alltid någon god sallad till, har kollat lite på din "meny för dagen" och det känns som att du inte äter några grönsaker, jag kanske har fel. Och ägg, det är det nyttigaste som finns. Ät det till frukost, kokt, stekt, omelett, röra ja vad som helst. Det är riktigt gott också och bidrar till viktiminskning. Lycka till =)


Hej! Tack för tipsen! Jag har fått flera tips att ta bort alla kolydrater. Men jag vill inte de. Saken är den att jag ammar och jag tränar. Jag vill inte att amningen ska påverka min viktminskning. Jag har delmål som jag vill nå, men de får ta flera månader om de skulle ta de, jag är bara nöjd om jag går ner i vikt. Allt minus är bra! Jag äter mer grönsaker än kolydrater, men igår till lunch åt jag inga grönsaker och de är typ första gången jag inte äter de. Sen till middagen åt jag wok, jag gör den själv och slänger i massa grönsaker. Hela familjen tycker faktist om när de är mycket grönsaker i.

Men jag är verkligen jätte glad för alla era tips. Nu ska jag börja äta med viktväktarna ordentligt och då får jag äta allt om jag vill, fast i vissa mängder. Visst vill jag gå ner massa kilon på en gång, men de får ta den tid de tar! Jag har redan gått ner -2,9 och den 1a feb ska jag väga mig igen! De ska bli kul och se vad jag gått ner.







Mitt nya jag, år 2011 | 2 kommentarer