Vad säger ni?!

Postat av Cassandra den 2011-03-17 08:04:44


När tycker ni små barn kan  sitta i gåstol och hoppgunga? Jag kommer inte alls ihåg när man kan börja med de. Men är de inte som med sittdel på vagnen? Josefin var över halvåret när hon prövade gåstol och hoppgunga. När tycker ni är en rimlig ålder?



Kommentarer
Postat av: W - ung 3 barnsmamma

pixie och kevin började med gåstol vid 5-6 mån.

minns inte sidan, min mor beställde den när vi var utan internet.

2011-03-17 @ 08:39:21
URL: http://dyrbarkarlek.blogg.se/
Postat av: Ruby. Milo och Lova

från 4 månader står det på den hoppgungan vi har men Milo började med den vid 5 mån kanske men han var väldigt stadig. Det är de väl redo för när de r så pass stadiga i nacken och ryggen. :P? Alltså hoppgungan.. Gåstolen lät jag aldrig Milo gå i då bvc avrådde att låta barn gå i gåstol då de ofta springer fram på tåna och det kunde leda till förkortad hälsena så ja kommer nog inte låta Lova göra det heller :P

men hoppa ska hon få göra såfort hon börjar visa intresse för att hoppa i famnen och jag bedömer att hon e så pass stark i sin nacke:)

2011-03-17 @ 10:31:03
URL: http://rubykanoby.blogg.se/
Postat av: anna

jag tycker att det är väldigt dumt att stirra sig blind på ålder.

alla barn är olika och utvecklas olika fort det vill säga att vissa barn kan sitta i en hoppgunga när de är 5 mån men andra kanske inte klarar av det föräns kring 8 mån det är inviduellt finns inget rätt eller fel. varför hålla på att räkna ålder och vänta när man bara kan pröva?

om det nu är så att det är för tidigt då visar ju barnet det tydlig med missnöje helt enkelt!

jag har 2 st tjejer och det har man lärt sig att man får pröva och testa sig fram vad som fungerar.

2011-03-17 @ 11:41:14
Postat av: Sara- Mamma till Yrla och Gravid

5-6 månader så inte ryggen blir förstörd. men sen beror de ju lite på hur tidig barnet e oxå :)

2011-03-17 @ 12:52:33
URL: http://mammatillyrla.blogg.se/
Postat av: emelie med busungen elliott o sessan leila

hmm.. de är väl olika hur barnen är- är de ganska satta o stabila så går de säkerligen tidigare än 6 månader. Elliott testade sin gåvagn när han var 5 månder..o de tyckte han var jättekul. Så 5-6 månader låter väl kanske ganska rimligt?



kramar

2011-03-17 @ 13:11:12
URL: http://emlisch.blogg.se/
Postat av: Emelie- mamma till två underbara flickor!

Jag har fått lära mig att man kan sätta barn i gåstol när dom kan sitta själva utan stöd. Då ska ryggen tydligen inte bli illa belastad..

Kram

2011-03-17 @ 13:42:47
URL: http://emeliiewallin.blogg.se/
Postat av: Emelie, mamma till Lukas

Så länge de kan sitta själva är det väl inga problem för ryggen om jag inte minns fel =P dock är jag ju väldans emot gåstol men det beror ju alltid på hur föräldrarna använder den också =P tror inte att barnen tar skada om de sitter 10 min om dan ex vis =P

2011-03-17 @ 14:03:00
URL: http://mellemus.blogg.se/
Postat av: Hannele - mamma till 2 prinsar

Beorende på hur mogen barnet är själv dvs hur stark h*n är i ryggen osv.



Vi brukar/brukade inte använda våran gåstol så mycket eftersom ja den har inte varit så intressant alla ggr. Men ibland så dög/duger den men annars så brukar mina barn gilla att leka på golvet istället, så gåstol var nog en av dom onödigaste grejen jag har köpt samt som det gäller babygymmet (sålde den tillslut) och en special stol var också en onödigt köp (ska nog sälja den med) :) Dessa grejer har ju inte blivit använd så mycket av barnen så..

Men ibland tror man att vissa saker är skoj för barnen osv så man testar och köper det ändå, gillar inte att köpa begnat av folk jag inte känner osv :)

2011-03-17 @ 16:18:39
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: elias mamma

Min son lärde sig sitta när han var 4 månader och efter det började vi använda gåstol kortare stunder. Han älskade den och vart super sur när man tog upp honom. Men jag tror inte det är bra för barn att sitta allt för länge ändå.

2011-03-17 @ 16:26:20
Postat av: Anonym

Det många barn som, efter att ha suttit i gåstol, fått ett mekaniskt rörelseschema som varit mer eller mindre svårt att få bort. Motoriken har blivit störd och utvecklingen hämmats.

Det är inget nytt, bara att många blundar för faktumet!

2011-03-21 @ 21:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback